Получихме нова оферта за статисти на протест - още по-евтина

Последна промяна на 10 юли 2013 в 16:49 18256 30

СМС-ът с новата оферта, който получихме от
СМС-ът с новата оферта, който получихме от "Смарт каст".

Нова оферта за наемане на статисти за протест получихме чрез SMS тази сутрин.

Тя е от фирмата "Смарт каст", на която се обадихме още вчера за разследването си "Купихме си контрапротест".

От агенцията очевидно не са прочели статията, но са се уплашили, че ще ни загубят като "клиент" и новата оферта е за 20-25 лв. за тричасов ангажимент. SMS-a получихме от същия телефонен номер, с който разговаряхме вчера и който е публикуван на официалната страница на агенцията.

"Смарт каст" беше първата агенция, на която се обадихме за вчерашното си разследване. Тогава тя ни предложи 300 души за 35 лв. за 3 часа или 200 души за 40 лв за същия период. Обадихме се на още две агенции. Едната - "Twenty-four" - ни отказа веднага. В коментар под статията по-късно шефката на фирмата написа следното:

"Казвам се Ирина Коцева, собственик на Кастинг агенция “Twenty-four”. Или “Втората агенция” според Вашия материал, която категорично Ви отказа каквото и да е участие в каквито и да е политически прояви. Поздравявам Ви за журналистическото Ви разследване, но ме смути, че не посочвате имената на кастинг агенциите, с които сте разговаряли. Настояваме да ги назовете поименно. Подобна анонимност нанася удар върху авторитета на кастинг агенциите като цяло, което ни засяга пряко. Ние сме професионалисти и държим на авторитета, който сме изградили. Очакваме официално уточнение на сайта Ви."

В разследването си се обадихме и на агенция "Филм дженерейшън", които първоначално се стъписаха от информацията, че на протестите има статисти. После решиха да обмислят офертата си към нас, но впоследствие се отказаха да предоставят статистите си за политически митинг.

Идеята да си купим протест дойде след сигнал на наша читателка, която ни информира, че агенцията на Иван Златния (без да споменава името й) наема ежедневно статисти за контрапротестите в защита на кабинета пред НДК. Вчера не успяхме да разберем коя е тази агенция и позвънихме на произволно избрани три агенции. По-късно друг читател ни информира, че става въпрос за фирмата на Иван Колев-Златния "Артист студио БГ"

Естествено, свързахме се и с тях. По-късно ще пуснем и интервю с шефа на агенцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.07 2013 в 22:28

Агенциите нямат вина на тях това им е работата да набират хора и не те карат насила да ходиш и тия шибани неграмотни репортери защо не пишат за тия гадове дето организират тия протести или не им стиска

23.07 2013 в 09:46

Поздравления на екипа на offnews!
Най-важният въпрос - има ли прависти във форума, които да сезират прокуратурата и да преценят доказателствата? В този момент гражданското общество следва да е най-будно. Иначе статията ще остане една забавна история...

11.07 2013 в 17:50

Щях да се учудя,ако беше спрегнато името на друга агенция.За целия бранш е ясно,че тези са най-големите мародери и измамници.Алчността на въпросната госпожа Катя Йосифова е пословична,така че този отчаян ход е съвсем в моралните норми на агенцията и служителите в нея.Преди около месец интернет пространството и някои печатни медии отново бяха публикували материали за тяхната лоялност към статистите,с които работят.Ето една малка препратка http://www.blitz.bg/article/34231 Не знам само с какви очи е давала обещания,че ще намери хора за протеста при все че никой вече не иска да работи с тях.А за практиката да дават пари под масата,както е споменато и в самата статия,дори не мога да дам коментар.Едно е да пращаш платени хора на протест,съвсем друго е да потъпкваш законите в държавата.

11.07 2013 в 08:51

За този Иван Колев-Златния “Артист студио БГ” се подписвам с двете си ръце ,че е мошеник от класа ! Не се учудвам , че е веднага е лапнал въдицата ви за политически статисти !

11.07 2013 в 07:14

Това е телефона на Катя Йосифова (WEB MODELS Casting Agency) SMART CAST.
Води се мениджър проекти

10.07 2013 в 21:51

Мамка ти ползва професора и мене. Казва, че е много доволна.