Полицията във Варна: Няма да позволим провокатори да провалят мирния протест

20 февруари 2013 в 12:31 1972 3

Протестът във Варна на 19 февруари Снимка Булфото
Протестът във Варна на 19 февруари Снимка Булфото

Полицията във Варна пусна официално изявление, в което обяви, че ще гарантира правото на гражданите на мирни протести.

Органите на реда изразяват "категоричната си позиция на толерантност към правото на гражданите да изразяват свободно и по мирен начин вижданията и исканията си". ОД на МВР-Варна благодари на всички варненци "за отговорното поведение по време на провежданите протестни действия, включително и на 19.02.2013г."

 Ето какво още се казва в съобщението:

Развитието на действията в политически аспект от тази сутрин и заявеното от министър-председателя намерение, в обедните часове да внесе в Народното събрание оставката на кабинета, още повече засилва ангажиментът на органите на МВР към опазване на социалния мир и недопускане на действия, целящи предизвикването на безредици и провокиращи анархия в обществения живот.

На 19.02. т.г. отново бяха налице провокативни действия, от страна на млади хора, участващи в протестните шествия във Варна, които контрастират с целия дух на масовите обществени прояви през последните 10 дена. Заявяваме, че няма да допуснем тези провокативни действия да попречат на хилядите граждани да изразяват по мирен начин исканията си.

ОД на МВР-Варна ще продължи строго да се придържа към предоставените й правомощия и ще направи всичко необходимо да запази и занапред добрия обществен ред в града и региона.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!