Похитителят от Кливланд избегна смъртното наказание

Вероника Шербанова 26 юли 2013 в 18:38 2483 1

Ариел Кастро, The Times
Ариел Кастро, The Times

Ариел Кастро, който е обвинен в това, че е отвлякъл три жени и че ги е държал в плен в продължение на десет години, се е признал за виновен за престъплението.

Признанието му е част от споразумение, което Кастро е сключил със съда. В замяна на това мъжът ще получи доживотна присъда и така ще избегне смъртното наказание.

Ариел Кастро се е съгласил и на допълнителна присъда от над 1000 години, което означава, че няма да може да излезе на свобода.

Срещу 52-годишния Кастро бяха повдигнати четири обвинения за отвличане и три за изнасилване. В продължение на 10 години той е държал в плен в дома си в Кливланд три жени.

Жените бяха освободени, след като една от тях – Аманда Бери, успяла да избяга от похитителя си и да се обади на полицията от къщата на съсед на Кастро.

Трите жени – Аманда Бари, Джорджина Дехесус и Мишел Найт, са изчезнали между 2002 и 2004 г., когато са съответно на 16, 14 и 20 години. Заедно с жените е освободено и 6-годишната Джоселин – дъщеря на Аманда, родена от нея, докато е била в плен.

Трите жени били държани завързани или оковани в отделни стаи на къщата на Ариел Кастро. Те са били системно изнасилвани и пребивани.

Една от жените е забременявала многократно, но е претърпявала аборти, друга е била бременна поне веднъж, но също е загубила детето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови