Quantcast

Плевнелиев: Време е да скъсаме с носталгията по комунизма

Последна промяна на 17 октомври 2013 в 23:28 5192 14

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев

На Балканите все още продължава процесът на демократизация и на изграждането на демокрации от европейски тип. Все още имаме проблеми с недоизказаните истории на комунистическите тайни служби – нещо, което други държави отдавна решиха. И тук България може да бъде пример за всяка държава от региона. Тези зависимости назад във времето трябва да бъдат прекъснати – живеем в 21 век. 

Това заяви президентът Росен Плевнелиев на гала-вечерта на форума „ЕС-Балкани“, организиран от списание „Икономист“.

Няма какво да крием, когато управляваме публичен ресурс и вървим в посока към държавност, която се вслушва в бизнеса и в обществото, базирано на справедливост, морал и солидарност, каза Плевнелиев.

Той беше категоричен, че носталгията от миналото трябва да бъде заменена с градеж и с поглед напред, към общи приоритети, по които да се работи с постепенни и с последователни усилия.

Хората очакват от политиците да бъдат на висотата на демократичната държава, институциите да бъдат с лице към малките компании и да гарантират справедлива среда, за да може всеки инвеститор да инвестира в региона, а не само тези, които имат връзки, коментира Росен Плевнелиев.

По думите му, подадената ръка на гражданското общество ще помогне на институциите в региона като цяло да заработят по-ефективно и прозрачно.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.10 2013 в 11:28

Ханко, "Свинарчето" забогатя по същото време, когато забогатя и Роско, но не от свинете, а от Агенцията за чуждестранна помощ.
И единият и другият са от "назначените" капиталисти. Неразбираемо е силно да мразиш единия, и силно да любиш другия.
Но за спукана гумичка като тебе е съвсем нормално.
Те хормоналните отклонения водят до психосоматични смущения.

18.10 2013 в 11:24

Ханку,

тъпанар, какво не е ти е комфортна темата май? А? Говори по същество и не измествай нещата. Гергов го зарежи сега. Дай да оправим Плювналиев. Не ти са говори, нали. Ами така е неудобно ти е.
Абе чакай малко тъпанарино, ти нали не си ГЕРБЕРАСЧЕ. Нали уж все така тръбиш. Тогава кво ти пука за БОКО и за ПЛЮВНЮ. Зарежи ги. Глей си кефа. Майната им.

18.10 2013 в 11:23

значи тия астролози повечето са шашми и неуравновесени типове и не знам що тиквоча ги назначава за президенти сигурно му въртят хороскопи

18.10 2013 в 11:18

Ханку ,
това което го писах за krum-чо важи в още по-голяма степен за теб простако. Да,пише го черно на бяло, но не във вестниците на Ивчо Сингапурчето и в сайтовете на Безуханка. Те са вашите ОЛИГАРСИ ГЕРОИ НА КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯ ТРУД. Нали техните задници ближете говньо.
А за дебила, да, някой от нас двамата е дебил, ама не съм аз. То си личи кой пляска навсякъде това ДЕБИЛО-ОЛИГОФРЕНСКО "хахаха". Нали знаеш кой се кика сам самичък без повод. Един от тези си ти тъпанарино.

18.10 2013 в 11:09

krum-е, чети бе кретен тъп и прост. Не съм го измислил аз. Будала заблудена, кон с капаци, ама не само отстрани ами и отпред на очите.

18.10 2013 в 09:50

хайде кажи сега за свинарчето от пловдив шев на местното БСП как стана милионер и купи ЦУМ-а в софия и какво ли не още. Толкоз е напред с материала, че сегашния министър на земеделието живее в негов апартамент. Кажи ми моля те за човек номер едно в БСП Пловдив - Георги Гергов, как стана велик бизнесмен. Щото тия неща дето ги пишеш са малко в сферата на спекулациите, пък за Гергов всичко се знае ама не го барат с пръст. Кажи после и за Хохегер. И накрая понеже виждам че си светнат, кажи за Пеевски и кой стой зад зле скалъпените компромати срещу плевела. Хайде казвай, нали много ги разбираш?

18.10 2013 в 09:45

кое му е неморалното на това? Има човека имоти и плаща данъци. Ти обаче май скатаваш от данъци? хахаха

18.10 2013 в 09:44

А комунистическата партия раздаде нашитне пари на своите капиталисти. Нещо по-умно не можа ли да измислиш от това, че е крал от германските си господари, кретен.

18.10 2013 в 09:40

През 91 се сключва споразумение между България и Германия за изпращане на български работници /главно строители/ в Германия. Плевню / до тогава препитаващ се с хороскопи/ § Покровители са първата и единственна българска фирма имаща право да набира и изпраща работници. Сигурно е прочел по звездите как да се пласира на правилното място и по правилното време. Плевню така се разработва, че германците в един момент решават да то поразровят, та да поспрат трудовия му интусиазъм. Такова горедолу е началото на великия бизнесмен.

18.10 2013 в 09:15

Wattie ,

какво е развил Плювню бе тъпчо. С чужди пари помен прави. Ако е строил с какви пари е строил бе просчо , с негови ли. Я виж колко материали излязоха, че е крал и от германските си господари и тъпкал по офшорките. А сега излезе, че и двете му булчета и те офшорки бе. Бил бил развил. Разви си гъзъ за БОКОВИЯ