Quantcast

Плевнелиев намекна, че очаква оставки

Последна промяна на 17 юни 2013 в 11:55 4442 19

Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) от парламентарно представените политически сили очаква отговори - "ще има ли оставки, на кого, няма ли да има”.

Пред журналисти държавният глава обясни, че е разширил темите на КСНС и на него няма да се обсъждат само реформите в сектора "Сигурност". „Тези протести са много категорични. Те имат своята ясна причина и политиците е крайно време наистина да променят подхода. Това назначение беше според мен своеобразен рекорд в годините на прехода. Рекорд на политика на задкулисието”, каза президентът.

По думите на Плевнелиев българските граждани "показаха своята силна демократична култура и ще го кажа много ясно – любов към родината." Те дават пример на политиците, дават пример и им подават ръка, каза той.

 „Нека да бъда много ясен. Това означава, че в четвъртък ние ще дебатираме не просто само по реформите в сектор сигурност и назначенията, и начина, по който ще бъдат направени, но и ще дебатираме генерално по ситуацията в България и какви са адекватните мерки за излизане от кризата. От парламентарно представените политически сили до четвъртък - да консолидират позиции и да дойдат с ясни позиции в президентството. Ще има ли оставки, на кого, няма ли да има”, каза още държавният глава.

Той обясни, че кредитът му на доверие към правителството не е голям. "Моята позиция е ясна, аз оттеглих доверието си към правителството, което не означава, че не съм готов да работя с тях и да подкрепя всяка разумна идея", обясни президентът.

„Не трябва да се допускат от тук нататък подобни стъпки. Очаквам в четвъртък на Консултативния съвет по национална сигурност, който разширих като теми, освен реформата в сектор сигурност, добавям и нова тема за дебати, а тя е адекватни мерки на парламентарно представените политически сили във връзка с политическата криза, в която отново изпаднахме”, заяви президентът.

„Гражданите изискват от политиците, да се обърнат с лице към тях и да вършат смислени неща по националните приоритети, а не да се връщаме назад 20 години във времето, със съмненията, че една групировка, която преди 20 години беше обсебила държавата, може да се окажем отново в ситуация друга групировка да обсеби държавата. Това не може да се случва. Очаквам в Консултативния съвет по национална сигурност сериозни дебати. В четвъртък ще дебатираме и ще има резултати”, каза още Плевнениев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.06 2013 в 13:19

Госп.Алевтина,защо не се предложите за пиар на Сидеров?Явно,има голямо значение ,как да се гово-
ри за едно и също нещо,но по друг,по-уравновесен начин!Очевидно,неговата пиарка/ако,има такава/,
не се справя добре!

17.06 2013 в 16:48

Искате си доган да ви го слага и това си е....
Марш в турция да ти разпорват ... нон-стоп.

А истинските Турци са доста свестни хора и да не се обиждат.

17.06 2013 в 15:33

Точно казано , той точно това прави - дърдори ...

17.06 2013 в 15:20

КАТО ИСКА ОСТАВКА ДА СИ Я ПОДАДЕ,ТОЙ БЕШЕ ИЗБРАН С ИЗМАМА.ГРАЖДАНИТЕ ГО РАЗБРАХМЕ ОЩЕ 2011Г.АМИ КАТО МИНИСТЪР НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ КОЛКОМ ПАРИ ПРИСВОИХА С БОРИСОВ И ПАШАТА?АМИ ПРОЕКТА ГОРНА АРДА С ДЖЕЙЛАН.КОЛКО ПАРИ ПАК ПРИСВОИ?ЗАЩО НИКОЙ НЕ СЕ ЗАНИМАЕ СЪС ЗАБОГАТЯВАНЕТО НА ПЛЕВНЕЛИЕВ.ПРИКАЗКАТА ЗА УМНОЖАВАНЕТО НА ЯБЪЛКАТА ДА Я РАЗКАЗВА НА ДЕЦАТА?!

17.06 2013 в 14:29

Ako imashe silna demokraticha kultura ti nyamashe da si prezident.

17.06 2013 в 13:29

Че това правителство заработвало ли е изобщо??? Някой да го е оставил на спокойствие, да му е дал възможност да направи нещо????

17.06 2013 в 13:11

Нека си пишат - за човек, който има съвест и мисъл, те нямат никаква стойност.

17.06 2013 в 13:09

еми той какво да каже....ако БСП и ДПС удържат властта, ще трябва да работи с тях....може да подаде той оставка...за сега е добре да си седи там и да слага вето на следващите им идиотщини.

Да идва довечера и да вика с народа за промяна

17.06 2013 в 13:08

На кое правителство, драги Корк, да дадем шанс? На турското ли?! ... Че тя половината власт е тяхна в момента, а и за още се пазарят с наведения другар! Станишев им я поднесе в тава като баклава! Я се огледай, какво мюсюлманско присъствие ще ни стои над главите и ще решава четири години съдбите на българите! Ако Станише имаше топки, щеше той да застане начело на тази държавата. Ама НЕМА! Айде, без агитации за шансове! Усраха се до ушите само за две седмици.

17.06 2013 в 13:06

Ей, тука като гледам коментарите около 90% от населението подържа кандидатурата на Пеевски, и ще се леев кръв за да го спасят. Смешни платени писачи, айде поне изчакайте да има някой нормален коментар, преди да изсипвате клишетата.