Писанчев сред вариантите за шеф на ДАНС

Елица Мартинова 17 юни 2013 в 09:03 2757 12

Владимир Писанчев, Снимка: БГНЕС
Владимир Писанчев, Снимка: БГНЕС

Владимир Писанчев, който в момента изпълнява временно длъжността на председател на Държавната агенция „Национална сигурност“, е една от обсъжданите кандидатури за поста, обяви премиерът Пламен Орешарски пред bTV тази сутрин.

Той уточни, че до избора ще се обсъдят и други имена, които ще бъдат обявена предварително, но спомена конкретно единствено името на и. д. председател на ДАНС.

Писанчев оглави временно ДАНС, след като на 30 май досегашният ръководител на агенцията Константин Казаков подаде оставка.

Името на Писанчев бе замесено в скандала с подслушвания на журналисти и разработката „Галерия“, която се появи през 2008 г. след побоя на журналиста от сайта „Опасните“ Огнян Стефанов.

Мотивите ДАНС да отвори делото бяха да се прекрати изтичането на класифицирана информация от агенцията. 

Разработката излезе наяве след проверка, която депутати от вътрешната комисия в парламента направиха в агенцията, която по това време се оглавяваше от Петко Сертов. След проверката стана ясно, че зелена светлина за откриването на разработката е дадена именно от Писанчев, който по това време е директор на Дирекция “Вътрешна сигурност”. 

Идеята за номинацията на Писанчев идва след тридневни протести, породени от избора на Делян Пеевски за шефското място в ДАНС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!