Първите награди "Малкият принц" привличат вниманието към децата с аутизъм

28 ноември 2012 в 13:18 2603 0

Наградите
Наградите "Малкият принц" имат за цел да привлекат вниманието на обществото към децата с аутизъм.

Сдружение „Тацитус“ и фондация „Стъпка за невидимите деца на България“, обединени във фондация „Фонд за терапии“ за първи път ще връчат наградите „Малкият принц“ за принос към подобряване животa на децата с аутизъм в България.

Събитието ще се състои на 3 декември 2012 г. от 19 ч в зала „България“, с благотворителното участие на световноизвестния Веско Пантелеев-Ешкенази, смесения хор на Българското национално радио и солисти към него, Весела Нейнски и Венета Нейнскa, Quarto Quartet, Велин Илиев-орган и др. Водещи на церемонията ще бъдат Део и Михаил Заимов. Статуетката на наградите е изработена благотворително от големия български скулптор проф. Иван Славов.

 Първото издание на наградите „Малкият принц“ ще отличи личности и организации, които в най-голяма степен са допринесли за подобряване качеството на живот на децата с аутизъм в България. Те ще бъдат раздадени в шест категории: Най-верен дарител, Най-добра дарителска програма, Най-щедър дарител, Журналист, Обществена личност, Най-добрият приятел на Малкия принц.

Наградените ще бъдат избрани от 7-членно жури от медицински специалисти, педагози и психолози, представители на неправителствени организации и обществени личности. Целта на организаторите е наградите да станат ежегоден израз на благодарност към хората, които отварят сърцата си за деца с аутизъм.

"Нашата идея е чрез изкуство и музика, откровено и елегантно, да привлечем вниманието към темата аутизъм, да стимулираме филантропията в полза на децата, страдащи от това заболяване, и да повишим информираността, като покажем добрите примери и постижения", казват организаторите. 

Посланици на добра воля на инициативата за 2012 г. са вицепремиерът Цветан Цветанов, столичният кмет Йорданка Фандъкова и посланикът на Дания у нас г-н Коре Янсон.

 Във вечерта на наградите "Фондъта за терапии" ще набира средства за обучение на специалисти от системата на държавното образование по международни програми за работа с децата с аутизъм.

 Дарение може да направи всеки и с SMS с текст на латиница DMSAUTISM на номер 17 777 (за абонати на VIVACOM, GLOBUL и M-tel). Цената на 1 SMS е 1,20 лв. с ДДС.

 Повече информация за събитието можете да намерите на: http://prize-autism.eu. 

 Входът е свободен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови