Първанов поде атака срещу Станишев

Елица Мартинова 17 юни 2013 в 10:49 5733 17

Георги Първанов и Сергей Станишев Снимка: БГНЕС
Георги Първанов и Сергей Станишев Снимка: БГНЕС

За спешно свикване на Националния партиен съвет на БСП настоява бившият президент и бивш лидер на левицата Георги Първанов.

Мотивите на изтъкнатия социалист са, че партията преживява криза заради лошото си ръководство.

„Настоявам за спешно свикване на Националния партиен съвет за оценка на ситуацията, създадена в резултат на недалновидните, безотговорни действия на ръководството на БСП", посочва в аргументацията си експрезидентът.

Той настоява да се проведе разширена дискусия, която да разгледа действията на настоящото ръководство, включващо Сергей Станишев, Кристиян Вигенин, Явор Гечев и Деница Златева.
„Ние дължим на обществото честни и бързи отговори на въпросите, които задават не само протестиращите, но и голяма част от нашите сънародници.Високомерието и пренебрежението към различните мнения и позиции не само създават напрежение в левицата, но и криза на доверие към управлението.Своята позиция за незабавна промяна ще обоснова на заседанието на Националния съвет", пише още в позицията си Георги Първанов.

Още миналата седмица се появиха разногласия в редиците на ПГ „Коалиция за България“. Част от депутатите на левицата критикуваха лидера Станишев заради тясното му сътрудничество с ДПС, което преминава в зависимост.

Недоволството в червените редици се обостри още повече след петъчната номинация на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

OFFNews припомня, че експрезидентът Георги Първанов е дългогодишен вътрешно партиен опонент на Сергей Станишев и е сред основните претенденти за лидерския пост на столетницата.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!