Партията на Кунева прогнозира нова тройна коалиция във ВСС

28 август 2012 в 16:14 2127 1

 Йонко Грозев и Тома Биков Снимка: Сергей Антонов
Йонко Грозев и Тома Биков Снимка: Сергей Антонов

”Движение България на гражданите” на Меглена Кунева обяви, че очаква нова тройна коалиция в новия Висш съдебен съвет (ВСС).

Народното събрание трябва да излъчи общо 11 члена във ВСС. ГЕРБ са предложили шест човек, БСП – 4, ДПС – 2, ”Атака” – 2 и Синята коалиция – 1.

”Ще станем свидетели на нова тройна коалиция между БСП, ГЕРБ и ДПС, която ще измести предишната управлявала ВСС. Повече от сигурен съм, че парламентарната квота ще се излъчат 6 представители на ГЕРБ, 2 на БСП, 2 на ДПС и 1 на РЗС. Ще видите как депутатите на ГЕРБ гласуват за БСП и ДПС и как ДПС и БСП подкрепят ГЕРБ", заяви Тома Биков от партията на Кунева.

"Парламентарните партии бягат от дебат по темата за ВСС. Най-явен пример за това е групата на БСП, която дава брифинги по какви ли не теми, а не представя на обществеността идеите и творческите планове на излъчените от тях кандидатури за ВСС", коментира Йонко Грозев, секретар на ”България на гражданите”. 

От партията на Меглена Кунева настояват за  публична дискусия, която да покаже дали новият ВСС ще работи като стария.

Оттам предлагат още кандидатите за членове на новия ВСС да отговорят на някои въпроси, като например да дадат оценка за скандалните избори на шефовете на Върховния административен съд, Софийския апелативен и Софийския градски съд, да коментират уволнението на съдия Мирослава Тодорова и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови