Парите от бонусите отиват за болни деца

Вероника Шербанова 18 май 2012 в 14:53 1195 0

Борисов реши бонусите да отидат за болни деца. Снимка: БГНЕС
Борисов реши бонусите да отидат за болни деца. Снимка: БГНЕС

След като на последното заседание на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов предложи върнатите бонуси да отидат за честването на 100-годишнината от Балканската война, днес той е решил, че парите трябва да отидат за лечението на болни деца.

На последното заседание на МС във вторник беше прието предложението на Борисов върнатите пари от допълнителни възнаграждения да бъдат предоставени за възстановяване на паметници. „Направо ги предоставяме за 100-годишнината – те са за ремонт, реконструкция, освежаване, за да може за 100-годишнината да почетем всички, които са си дали живота за тази държава по време на войните“, заяви премиерът.

Само три дни по-късно той промени решението си. На следващото заседание ще бъде направено предложението сумата от над 600 000 лева да отиде във Фонда за лечение на деца в чужбина, като по този начин правителството щяло да „отговори на очакванията на обществото държавата да оказва необходимата здравна помощ на децата в България“.

Бойко Борисов не пропусна отново да призове предишните управляващи да върнат бонусите си. Така за лечението на децата щяло да има милиони, а не хиляди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!