Откриват мемориал за жертвите на Черния Великден

Елица Мартинова 23 април 2013 в 08:40 1864 0

Мястото, където бяха убити шестимата младежи, Снимка: БНТ
Мястото, където бяха убити шестимата младежи, Снимка: БНТ

Мемориал в памет на шестимата младежи, сгазени от пиян шофьор в навечерието на Великден през 2011 г., ще бъде открит в сряда в Симеоновград.

Мемориалът е изграден изцяло със средства от дарения и с труда на много жители на Симеоновград. Той представлява монумент с шест колони, събиращ шест алеи, върху които са поставени шест пейки, обърнати с лице към шадраван с шест струи. Цифрата не е случайна – тя трябва да напомня на шестте жертви на Черния Великден.

Красимир Николов (17 г.), Мелин Зеид (17 г.), Георги Георгиев (19 г.), Трифон Трифонов (18 г.), Евгени Атанасов (18 г.) и Яница Бойчева (18 г.) бяха убити по изключително жесток и нелеп начин.

20 минути преди Великден шестимата приятели се отправят към близката църква, в която да посрещнат празника. По пътя обаче ги застига пияният Даниел Георгиев, който прегазва и шестимата младежи. След инцидента проверка на полицията установява, че освен в нетрезво състояние, Георгиев е карал и с многократно превишена скорост.

За провинението си Даниел Георгиев е получил на първа инстанция 12 г. затвор. Братовчед му Живко Желев пък е осъден на 10 г. Неговата вина е, че е предоставил автомобила си на Даниел, без да се интересува, че братовчед му е във видимо нетрезво състояние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews