Откриха жив един от блокираните в рудник "Ораново" миньори

16 юли 2013 в 13:42 1665 0

Линейка. Снимка: БГНЕС, архив
Линейка. Снимка: БГНЕС, архив

Единият от миньорите, които останаха затрупани в мина "Ораново", беше открит невредим. 

Той беше откаран в болница с линейка, като състоянието му е стабилно. По първоначална информация името му е Бойко. Правят се всички необходими изследвания и манипулации, за да се следи състоянието на пациента, съобщава "Фокус".

Все още не е ясна съдбата на другия миньор.

По-рано днес стана ясно, че при срутването са загинали други двама миньори.

Пред мината са се събрали роднини и близки на работещите в мината, но до момента официалната информация за самоличността на загиналите и пострадалите е оскъдна. 

Все още няма информация какво е предизвикало срутването. Предстои да бъде извършен оглед и да бъдат назначени експертизи, които ще дадат отговор на този въпрос, обясни пред БНР директорът на ОДМВР-Благоевград комисар Георги Костов.

Към мястото на инцидента пътуват министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и социалният министър Хасан Адемов. 

Рудникът е подземен, в него се копаят въглища за ТЕЦ "Бобов дол".

По данни на синдикатите има системни затруднения с изплащането на заплатите, като цяло условията на труд са лоши и често се случват малки срутвания, коментира за "Хоризонт" Валентин Вълчев, председател на миньорската федерация на КНСБ. Той също ще отиде на мястото на инцидента.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews