Орешарски покани Петното на срещата с "протестиращи" (снимки)

Нели Чолашка 09 август 2013 в 14:40 11324 43

И Бисер Миланов - Петното е сред протестиращите представители. Снимка NOOresharski
И Бисер Миланов - Петното е сред протестиращите представители. Снимка NOOresharski

Бисер Миланов-Петното се оказа сред поканените на днешната среща на премиера Пламен Орешарски с протестиращи граждани в Министерския съвет.

Тя бе свикана в 14 ч в Министерския съвет. Преди да започне срещата, Миланов обясни, че е репресиран, че е осъден без доказателства и е дошъл на "Дондуков" 1, за да поиска да се спрат репресиите срещу движение "Свобода". Не стана ясно как кабинетът на министър-председателя е сортирал поканените, но сред тях се оказа и Петното - човекът, който бе сниман да заговорничи с Николай Бареков по време на протестите, а от няколко дни провежда показни протестни акции срещу БНТ, журналисти и членовете на Протестна мрежа.

На срещата с Орешарски се появиха хора от контрапротестите и лидери от протестите от февруари. Тя бе представена като "част от ангажимента на премиера да води активен обществен диалог и инициативата му всеки втори петък в месеца да обсъжда с граждани актуални за страната теми".

Преди срещата Асен Генов от Протестна мрежа застана пред Министерския съвет с още няколко младежи, които с блузите си изписаха "Оставка", за да приканят идващите да не влизат при Орешарски. 

На срещата присъства и вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Първа думата взе Нина Гергова от Гражданска инициатива за нов обществен договор, която призова премиер да "престане да пипа с копринени ръкавици".

Тя го предупреди, че търпението на хората, които го подкрепят, също се изчерпвало и на нея лично ù писнало да я наричат "червен боклук".

Гергова призова Орешарски да закрие всички агенции към Министерския съвет, които не работят и да развали всички концесии.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!