Общинарите все пак ще си плащат за паркирането

Вероника Шербанова 20 септември 2012 в 14:15 1546 0

Общинските съветници решиха да си плащат за паркиране. Снимка: БГНЕС
Общинските съветници решиха да си плащат за паркиране. Снимка: БГНЕС

Общинските съветници ще си плащат, за да паркират в центъра на София. Това реши днес Столичният общински съвет на извънредно заседание.

Само седмица по-рано общинарите гласуваха "против" предложението за отпадане на привилегията.

"За" промяната в наредбата за паркирането днес бяха 41 общински съветници. "Против" гласува единствено Екатерина Йорданова от ГЕРБ.

„За мен привилегията е със знак на равенство, на признание. За мен е важно да паркирам, когато е нужно, максимално бързо и безпроблемно, за да мога да посветя времето си на нещо по-важно“, заяви Йорданова.

Преди седмица 27 гласуваха "против" или "въздържал се" на предложението за отпадане на привилегията за безплатно паркиране в Синята и Зелената зона на София, внесено от председателя на транспортната комисия Радослав Тошев.

След заседанието от 13 септември от ГЕРБ съобщиха, че 6-ма техни съпартийци са гласували срещу предложението, внесено от партията. Другите бяха от БСП, СДС, ДСБ, “Атака” и двамата представители на партията на Меглена Кунава – Прошко Прошков и Христо Ангеличин. От ГЕРБ поискаха всеки от тях да обясни позицията си, в това число и съпартийците им.

Въпросът за незаслуженото право на общинските съветници да паркират безплатно беше повдигнат покрай протестите на гражданите срещу увеличаването на цените и местата за платено паркиране в центъра на София от 1 септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови