ГЕРБ-ерите в София искали да си плащат за паркиране

Нели Чолашка 14 септември 2012 в 13:56 1489 2

Групата на ГЕРБ в СОС. Снимка: БГНЕС
Групата на ГЕРБ в СОС. Снимка: БГНЕС

Групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет излезе с декларация, в която се обяснява, че съветниците от партията не искат да имат привилегия и да паркират безплатно в новите и по-скъпи Синя и Зелена зона.

Това тяхно предложение беше гласувано на сесията на СОС вчера, но не мина въпреки, че те имат мнозинство в местния парламент с 33 съветници. 27 души гласуваха "за" премахването на привилегията и също толкова "против" и "въздържал се".

В позицията, разпространена днес, ГЕРБ признават, че 6-ма техни съпратийца са гласували срещу предложението, внесено от партията. Другите са от БСП, СДС, ДСБ, "Атака" и двамата представители на партията на Меглена Кунава - Прошко Прошков и Христо Ангеличин, които всъщност влязоха в съвета с листите на сините.

Те настояват всеки един от тях, както и представителите на опозицията в СОС, да обясни позицията си и заплашват, че отново ще внесат за гласуване предложение за отпадане на привилегията. "Въпрос на политическо достойнство е да покажем съпричастност към гражданите", пише в позицията на ГЕРБ.

Отмяната на картите за безплатно паркиране в зоните за общинските съветници е популизъм, защото всеки един от тях може да поиска от кмета с фактура покриване на разходите, свързани с изпълнение на служебните ангажименти, коментира Вили Лилков, съветник от ДСБ.

Така за паркирането на съветниците ще плащат данъкоплатците в София, категоричен е той.

Междувременно протестите срещу навите правила за платено паркиране в центъра на София продължават.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!