Нов сблъсък Сашо Диков - Марин Райков

Нели Чолашка 24 април 2013 в 14:45 2006 0

Марин Райков. Снимка: БГНЕС
Марин Райков. Снимка: БГНЕС

На брифинга на премиера Марин Райков след заседанието на кабинета се стигна до словесен сблъсък между Райков и журналиста Сашо Диков, в който се включи и пиарът на премиера Ивет Добромирова.

Скандалът тръгна от последното предаване на Диков по "Нова телевизия" в събота "ДикOFF", в което той пусна избрани откъси от пресконференцията на Райков след заседанието на правителството на 17 април.

Ивет Добромирова се е обадила на шефовете на "Нова телевизия" в събота вечерта, за да "изрази безпокойство". Тя пусна и гневно писмо до всички медии.

В писмото се посочва, че Диков чрез монтаж грубо е манипулирал отговорите на премиера Марин Райков на зададените му въпроси и после е излъчил тенденциозен материал в предаването си. 

Диков поиска обяснение от Райков той ли е накарал Добромирова да се обади на шефовете на "Нова телевизия". По думите на журналиста тя е изрекла лъжа, като го е обявила, че е нарекъл един от минстрите в служебния кабинет гей.

Райков защити пиара си и обясни на Диков, че е било нормално да има реакция от нейна страна след неговото предаване.

"Не драматизирайте, в случая няма драма. Аз не обичам конфронтациите и хората, които осребряват скандалите", коментира Райков.

В крайна смета премиерът остави Диков и Добромирова да се разберат в края на брифинга в Гранитната зала на Министерския съвет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews