Нов пост за Калинка във Варна

Николаос Цитиридис 07 ноември 2012 в 14:20 7876 4

Уволнената Калинка Пенчева и вицепремиера Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Уволнената Калинка Пенчева и вицепремиера Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Калинка Пенчева, бившата говорителка на МВР Варна, е на път да оглави общинското предприятие за сигурност, контрол и обществен ред във Варна, съобщава Afera.bg

Около Пенчева се разрази скандал, след като в ефир тя нарече “селски глупак” варненеца Боян Максимов, който засне трима спящи полицаи в патрулка през юли т.г. 

Заради скандала премиерът Бойко Борисов поиска оставката  ù на 25 октомври. Вътрешният министър Цветан Цветанов се опита да я защити с оправданието, че трябва да се мине през "съответните процедури" преди да бъде уволнена.

Изненадващо процедурата мина точно в неделя - 28 октомври, когато беше организиран чрез Facebook митинг в София в подкрепа на Боян Максимов.

И тогава не беше категорично ясно дали Пенчева ще бъде уволнена, защото имала защита по Кодекса на труда като майка на дете до 6-годишна възраст. Цветанов все пак я уволни на 29 октомври.

Междувременно Afera.bg съобщи, че Калинка се е сдобила с два апартамента - един от областната управа на Варна и един от кметство „Одесос”.  Държавният е даден под наем.

На този етап обаче варненската Окръжна прокуратура мълчи за взетите от Калинка Пенчева апартаменти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови