Николай Цонев прави алтернативен граждански парламент

Елица Мартинова 25 юли 2013 в 14:51 2739 6

Николай Цонев. Снимка: БГНЕС
Николай Цонев. Снимка: БГНЕС

Партията на Николай Цонев "Нова алтернатива" обяви, че създава Алтернативен граждански парламент на Република България.

Целта на бившия военен министър е да обедини експертния потенциал на гражданското общество. От "Нова алтернатива" съобщават, че проектът е подкрепен от представители на граждански и политически организации, сред които има членове на ПП "Българска нова демокрация, НДСВ, клуб "Сенатор", Института за модерна политика, БДС "Радикали" и Движение "Модерна България".

На пресконференция днес екипът на Цонев обясни, че дистанцията между политическите и гражданските организации трябва да бъде стопена.

"Организациите, които стартират гражданския парламент, се обединяват около общия приоритет за гражданско включване в политическия живот. Чрез този проект създаваме механизъм за пряко гражданско участие в управлението на страната. България се нуждае от доктрина, която да обедини граждани и партии и да изложи дългосрочна стратегия за развитие на страната", пишат от пресцентъра на "Нова алтернатива".

Проектът на Цонев има амбиция да обедини новото поколение политици и да отвори врата в политическия живот за гражданите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews