Наемателят на Корал плати глобата на МРРБ и напуска бизнеса си

Последна промяна на 23 януари 2013 в 18:38 18662 20

Атанас Русев. Снимка: petel.bg
Атанас Русев. Снимка: petel.bg

Фирмата - наемател на къмпинг Корал (плажът „Лозенец – Кумкашла“ ) днес е платила глобата, наложена й от министър Лиляна Павлова, а управителят й Атанас Русев официално се оттегля от бизнеса си. Той напуска фирма „Райд Екстрийм“, която остава наемател на плажа, за да се заеме по-активно с гражданското движение "Да Запазим Корал". Това съобщи Русев пред OFFNews часове, след като фирмата, на която все още е управител, преведе санкцията от 29 179 лв. на министерството.

„Аз съм твърдо против МРРБ относно тази неустойка, поради редица пропуски на всички нива относно договорите, проверките и санкциите. Например, един плаж който е с много по-сериозни нарушения плаща 1000 лева, друг 30 000, трети 170 000 и т.н, а на практика критериите са различни и се ползват, както е удобно на проверяващите за да глобят наемателите. С тази вече платена неустойка МРРБ не решава огромните им проблеми, които са изброени по-горе, както и незаконните строителни разрешения издадени от община Царево, както и нарушенията в самото МРРБ относно разрешенията“, заяви Русев.

Миналата седмица министерството отмени 3 от строителните разрешения на община Царево за изграждане на голям курортен комплекс покрай плажа. Испанският инвеститор в комплекса „Ибердрола Инмобилиариа“ обаче разполага с множество други разрешителни за строеж, които са в сила, научи OFFNews.

„Нека излизането ми от „Райд Екстрийм“ да не се счита като оттегляне от борбата за плажа, напротив“, коментира днес Атанас Русев.

Той съобщи, че днес е бил потърсен от началника на отдел „Концесии“ в МРРБ Мира Владимирова, с която е провел културен разговор. В разговора с Русев от министерството са поканили утре фирмата на среща, на която ще присъства и Румяна Бъчварова, шеф на кабинета на премиера Бойко Борисов. Неотдавна Бъчварова получи писмо от наемателя, в което той описа казуса със смущаващата си глоба и сагата със застрояването на Корал, в която той е деен участник като защитник на плажа от ново строителство.

Русев обаче няма да уважи утрешната среща. На нея ще отиде досегашният му съдружник в „Райд екстрийм“, съобщи той. Целта на срещата е „да ми обяснят точно за какво е неустойката и т.н., защото в медиите всичко се тълкувало неправилно, както и да сключим някакво споразумение. Задавам си няколко въпроса. Защо преди 2 дена от същото това министерство ми се обадиха изключително неучтиво - троснаха една закана и ми затвориха, а сега стана така? И второ: защо след месеци на писма и молби за среща от наша страна, сигнал до кабинета през октомври, получихме груби откази, а сега изведнъж всичко наопаки“, коментира наемателят екоактивист. И добави: „аз не играя на тази игра. Обърнете се към наемателите на плажа“.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.03 2013 в 18:40

Много е грозно това, че управляващите след 1989г. унищожават природата край морето с презастрояване, а също и в планинските курорти, построени с ум и разум преди 1989г. Почивката в презастроените курорти на морето е невъзможна, но това не смущава държавните ръководители, защото те превърнаха тези зони в места за алкохолен и секс туризъм, важното е да има " келепир "!

25.01 2013 в 11:00

Браво, действай! Не забравяй да добавиш линкове за Donations, за да мога да дам за каузата нещичко.

24.01 2013 в 16:28

Глобите на МРРБ се обжалват пред ВАС... НОВИЯ ВАС.

24.01 2013 в 10:49

много съм съгласен с теб!

24.01 2013 в 09:54

впрочем всяко дете знае,че кореспонденцията е писмена.как ще се обаждат от министерството да заплашват малееееееее аз дето съм начинаещ юрист щях да им еба мамата

24.01 2013 в 09:52

смъкват смъкват

24.01 2013 в 09:51

Tи луд ли си беееееееее обжалвай до дупка първо после плащай....как ще им се даваш без бой на лайнарите бе

24.01 2013 в 09:17

Страсбург не е решение, наложените санкции пакние ще ги платим от нашия джоб. Трябва да се търси вече персонална отговорност. А е и май време да спрем да пишем по форумите и да почнем да действаме!

24.01 2013 в 06:30

Мръсна гнусна герберска мафия - можаха да глобат концесионера на Корал, а за престъпленията на концесионера на Банско ще се крият като мишоци. Ето за това ще протестираме докато няма справедливост за всички.

24.01 2013 в 05:39

Обжалване на глобата до последна инстанция, след това Страсбург, с мотива че са нарушени правата на гражданите с унищожаването на българската природа. И присъдата да е срещу конкретните отговорни лица, не срещу институциите, на които ние пълним бюджета.