МВР показва "осезаемо присъствие на държавата" в Кърджали

27 март 2013 в 15:54 2287 2

Главният секретар на МВР Калин Георгиев СНИМКА: БГНЕС
Главният секретар на МВР Калин Георгиев СНИМКА: БГНЕС

Съвместни патрули на полицията, пожарната и социални работници имат за задача да посещават възрастните хора в Кърджали по домовете им с цел да "почувстват грижата и присъствието на държавата по-осезаемо".

Това съобщи в Кърджали главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев, който взе участие в отчет-анализа на дейността на ОД на МВР-Кърджали за 2012 година.

По думите на Георгиев идеята е тази практика да се превърне в "национален почин". "Добрата новина е, че престъпленията в малките населени места срещу възрастни и самотно живеещи хора в Кърджалийска област са малко и са разкрити", отчете той.

Преди два дни на националното съвещание на МВР в Хисаря Георгиев отчете, че в сравнение с миналата година битовата престъпност в малките населени места се е увеличила, като ръст бележат и посегателствата срещу самотно живеещи възрастни хора. 

Калин Георгиев отчете две успешни акции на полицията в областта. При едната от тях е задържан Славчо Мегеров. Той бил "емблематична фигура", взел участие във въоръжен грабеж от трезор в Кърджали. При друга операция пък е разбита лихварска група. Значим успех на МВР в областта е и липсата на тежки престъпления от и срещу малолетни и непълнолетни в област Кърджали, отчете Георгиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!