Министър Атанасова се похвали с работата си през 2012 г.

Последна промяна на 30 декември 2012 в 12:31 1558 4

Десислава Атанасова. Снимка: БГНЕС
Десислава Атанасова. Снимка: БГНЕС

Здравният министър Десислава Атанасова е реализирала всички заявени от нея приоритети за годината с изключение на избора на лекарски екипи в болниците. Това заяви пред БТА Атанасова, която при назначаването си се самоопредели като част от "тежката артилерия на ГЕРБ".

Според министъра през годината са направени доста неща, а решението, от което е най-доволна е било отпадането на лимита за лечение на деца и подобряването на работата на фонда за лечение на деца.

Тя отчете, че ускорените промени в лекарствената политика. По думите й вече са приети всички необходими нормативни промени и те вече дават резултат.

"Вярно е, че не успях да се преборя за диференцирана по-ниска ставка на ДДС за лекарства, но пък в същото време заложихме такива механизми, че пациентът да плаща по-малко за лекарства", изтъкна Атанасова.

Като сериозно свое постижение Атанасова отчете подобряване на работата на спешната медицинска помощ, стимулиране на кариерното развитие и специализациите на лекарите, реализиране на оперативните програми в здравеопазването, засилване на контрола на здравното министерство над управлението на болниците. 

Като изпълнен приоритет министърът посочи и въвеждането на пълната забрана за тютюнопушене на закрити публични места. "Всичко това е реалност и трудно може да бъде оспорено", каза тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.12 2012 в 10:02

Иванов се погледна в огледалото и със задоволство каза:

- Браво Иванов, браво, много добра работа вършиш!

31.12 2012 в 03:31

I D I O T K A ...

30.12 2012 в 16:13

Деси Двуцевката - "тежката артилерия" на герп - ОВЦИТЕ.

30.12 2012 в 15:35

'Ем некадърна, 'ем тъпа...