Местан: Пеевски не е влиятелен, а само популярен

Елица Мартинова 30 октомври 2013 в 16:48 1998 17

Лютви Местан и Делян Пеевски. Снимка: БГНЕС
Лютви Местан и Делян Пеевски. Снимка: БГНЕС

Делян Пеевски не е влиятелна, а само популярна личност, твърди председателят на ДПС Лютви Местан.

„Само това му трябваше на Делян Пеевски – да се окаже в първата десетка на списание „Форбс“ за най-влиятелните хора в България. И без това образът му е достатъчно сатанизиран и се представя като всесилната личност, която, Бог знае по какви механизми, влияе на политическите решения“, каза в кулоарите на парламента наследникът на Ахмед Доган.

Повод за коментара на Местан стана класацията на „Форбс – България“, която постави Делян Пеевски на седмо място в класацията за най-влиятелни личности в страната.

„Ако основният критерий е тежест при взимане на политически решения, аз не бих го класирал и в първата стотица на най-влиятелните български политици. Но явно списание „Форбс“ има други критерии и вероятно са повлияно от безспорния факт, че покрай избирането му за председател на ДАНС, той стана свръх популярен. Явно това е особен критерий за измерване на влияние, с който борави списанието“, каза Лютви Местан.

Челното място в класацията на „Форбс“ зае банкерът Цветан Василев. Председателят на ДПС обаче изтъкна, че не познава лично Василев и не е усещал върху себе си влиянието му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!