Местан към ГЕРБ: Бъдете по-кротички, за да не кажа истината за Пеевски

Елица Мартинова 19 септември 2013 в 13:43 26309 63

Лютви Местан, Снимка: БГНЕС
Лютви Местан, Снимка: БГНЕС

Отговорът на въпроса "Кой предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС" ще злепостави ГЕРБ. Такъв остър намек направи от парламентарната трибуна днес председателят на ДПС Лютви Местан.

"Разговорът за Делян Пеевски не е в полза на ГЕРБ. Ще направя кратка пауза и пак ще повторя, гледайте ме внимателно - разговорът за Делян Пеевски не е в полза на ГЕРБ. Тази сутрин намекнах част от нещата, които имам да кажа. Затова - моля ви за тишина, бъдете малко по-кротички. Ако искате, мога да променя темата на изказването си, да се вслушам в съвета ви и да говоря по темата за ГЕРБ и Пеевски", бяха точните думи на Местан.

Коментарът му бе реакция по подвикванията, които се чуха от редиците на ГЕРБ, докато лидерът на ДПС излизаше за изказването си.

Попитан за намека му в пленарна зала, в кулоарите на парламента Местан заяви: "Ами, вие не усетихте ли по тяхната реакция, че наистина нямат полза от тази тема?". Той обаче отказа да даде повече подробности с обяснението, че ако се наложи, ще дискутира и друг път тази тема.

Така Местан за пореден път не даде отговор на въпроса, който от три месеца вълнува част от обществото.

По-рано днес пред bTV той коментира, че не помни кой точно е предложил Делян Пеевски за поста, защото по време на дискусиите са били обсъдени отще 6-7 имена.

"Ако предложението беше на ДПС, нямаше да имам притеснения да потвърдя това пред вас", изтъкна Лютви Местан. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!