Борисов: Срещал съм се с Цветан Василев и съм го молил за пари

Нели Чолашка 19 септември 2013 в 10:47 2435 11

Бойко Борисов в парламента на 25 юли, Снимка: Сергей Антонов
Бойко Борисов в парламента на 25 юли, Снимка: Сергей Антонов

"Срещал съм се с Василев и съм го молил и тогава е ставал спонсор и на волейбола, на мотокроса, на Ботев Пловдив, за Гигинския манастир (където банкерът е изографисан като ктитор - б.р.) също съм го молил за финансова подкрепа".

Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на призив от страна на лидера на ДПС Лютви Местан да признае познава ли банкера Цветан Василев (собственик на КТБ).

Казаха ми колегите какво е говорил Местан, явно е видимо изнервен. Дори разбрах, че казал, че той не познава Цветан Василев. Невъзможно, ние заварихме парите в тази банка и ги намалихме с 300 млн., обяви още Борисов.

Той уточни, че е контактите му с Цветан Василев са били както с всички останали банкери и бизнесмени, "които имат някаква инвестиционна политика и това е практика в цял свят".

"Местан е много интересен, когато обяснява срещи. Спомням си, когато се луташе между моята и на Първанов (бившият президент Георги Първанов) къщите и не знаеше къде е тръгнал. Една сутрин с резултатите от първия тур за местните избори беше тръгнал при Първанов, който би трябвало да е надпартиен тогава и да не се интересува от изборите. Взех му я – "Дай да видя какво носиш в тая папчица." - и видях, че носи резултатите с подчертани смесените региони където са БСП и ДПС заедно.

Така че сега разбирам желанието им да изместят вниманието от темата, от вота, аз не се срамувам от никоя среща и от нищо, което съм направил, защото винаги е било в услуга на държавата", коментира Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews