Мъж заплашва да се запали пред президентството (снимки)

Милен Енчев 27 февруари 2013 в 11:51 2950 6

Мъж заплашва да се самозапали пред президентството. Снимка:Сергей Антонов
Мъж заплашва да се самозапали пред президентството. Снимка:Сергей Антонов

Мъж заплаши да се самозапали пред президентството, предаде репортер на OFFNews. По думите на мъжа причината са своеволията над сина му, който е затворник.

Мъжът е от Пловдив и се казва Ашим Асанов, на 52 г. Бил е председател на джамийското настоятелство на Джумая джамия в Пловдив.

Асанов се появи пред президентството около 11:15 ч днес с искане столичният кмет Йорданка Фандъкова да му даде разрешение да протестира пред "Дондуков" 2. Ако не получи такова, той заплаши да се самозапали.

Конкретното искане на Асанов е Министерството на правосъдието да разследва положението на сина му, който излежава присъда за хулиганство в затворническото общежитие "Хеброс" в Пловдив. Присъдата е заради сбиване в джамията в Пловдив, в което участвали Асанов, синът му и зет му срещу други мъже.

Бащата разказа пред репортери, че в общежитието синът му е малтретиран, не му се давала възможност да работи навън, за да съкрати престоя си, пускали му се компромати. Като виновник за това Асанов посочи началника Стоян Грозев. Отново по думите на мъжа, Грозев бил подстрекаван от Цар Киро.

Момчето било потиснато и заплашвало да се обеси. 

"Вкарах го здрав в затвора, ще го изкарам в ковчег", проплака бащата. Той посочи, че иска разследване, за да спаси сина си, който трябва да излезе от затвора през октомври. 

Пред президентството пристигнаха и кола на пожарната и линейка.

Малко по-късно Асанов и съпругата му получиха разрешение от Столична община да протестират до края на седмицата пред Президентството между 13 и 14 часа. Пловдивчанинът заяви, че още утре може да докара 2 автобуса с роми, които да го подкрепят.

От Министерството на правосъдието обясниха за OFFNews, че са запознати със случая на мъжа, въпреки че той не е писал до тях за проблема си. Асанов е говорил с шефовете на охраната на затворническото общежитие, като е настоявал синът му да бъде възстановен на работа, каквото право има, докато е в затвора. От Правното министерство обясниха, че синът на Асанов ще бъде възстановен на работа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови