Състоянието на самозапалилия се Венцислав остава тежко

27 февруари 2013 в 09:00 1505 0

Линейка. Снимка: БГНЕС
Линейка. Снимка: БГНЕС

Състоянието на самозапалилия се в Раднево Венцислав Василев остава тежко.

Това съобщава БГНЕС, позовавайки се на Клиниката по изгаряния на болница "Св. Георги" в Пловдив.

Мъжът е със 75% изгаряния и е в реанимацията на клиниката в тежко състояние. Лекарите се борят за живота му.

53-годишният мъж се самозапали в сградата на община Раднево във вторник, 26 февруари. Според кмета на града д-р Юлиан Илчев мъжът е социално слаб, безработен. Живеел на семейни начала с жена, имал пет деца. Обитавал общинско жилище, но плащал навреме сметките си.

През есента е работил по програмите за временна заетост на археологически обект в Радневско. В момента обаче и той, и жена му били без работа. Когато влязъл в сградата на общината мъжът се обърнал към служителката на пропуска и казал: "Искаш ли да се запаля", след което лумнал в пламъци. Мъжът предварително е напоил дрехите си с бензин. 

Охранител на общината скочил да гаси мъжа, но пламъците бързо го обхванали. Разнесъл се силен дим в коридорите на общината. Веднага пристигнала и линейка, но Венцислав вече имал тежки изгаряния.

Това е третият подобен случай само за месец. 

Първият случай на самозапалване бе на 19 февруари, когато мъж се заля с туба бензин на пешеходната пътека на бул. “България” във Велико Търново. Въпреки опитите на стоящите наблизо таксиметрови шофьори да му помогнат, мъжът почина от изгарянията.

Ден по-късно 36-годишният Пламен Горанов се самозапали пред сградата на общината във Варна. Пламен изля върху себе си около 3-4 литра бензин, ден след като държа реч, в която обвини ТИМ за тежкото положение във Варна.

Der Standart написа статия за Пламен, в която го нарече “Новият Ян Палах“. След излизането й, Марин Митев, един от тримата босове на ТИМ, заедно с още 15 свои приближени дари кръв за Горанов. Към момента състоянието на Пламенпродължава да бъде тежко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови