Състоянието на Пламен Горанов остава тежко

26 февруари 2013 в 10:25 2699 0

Няма промяна в състоянието на самозапалилия се Пламен Горанов във Варна, съобщи БГНЕС.

Състоянието на Пламен е тежко, но стабилно. Той продължава да е в медикаментозна кома. По телефона са направени консултации с консултант по изгарянията във ВМА-София. Акцията по кръводаряване за Пламен продължава.

36-годишният мъж се самозапали пред сградата на Община Варна на 20 февруари - само час и половина преди премиерът Борисов да подаде оставка. Със себе си Пламен носел плакат с искане за оставката на кмета.

Изгарянията му са около 80% и по цялото тяло. Количеството бензин, който е излял по себе си, според разследващите, е било около 3-4 литра.

В понеделник в катедралния храм "Свето Успение Богородично" във Варна беше отслужен молебен за здравето на Пламен. След това протестиращите настояха за оставката на кмета Кирил Йорданов. 

„Кметът Кирил Йорданов е лицето на мафията, той от години е несменяем и обслужва интересите на групировките, владеещи града”, заявиха група протестиращи от Варна пред bTV.

Според тях протестите във Варна са били най-масови, защото проблемите в морската столица са най-осезаеми. 

Миналия петък кметът Йорданов заяви, че ще се запознае с исканията на Инициативния комитет и ако намери аргументирана причина, ще подаде оставка.

В понеделник той свика медиите на извънреден брифинг, за да заяви, че няма да напусне поста си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови