Маргарита Попова: Данъкоплатците трябва да са на почит, не олигарсите

Юлиан Христов 19 февруари 2013 в 13:32 2285 4

Вицепрезидентът Маргарита Попова. Снимка: БГНЕС
Вицепрезидентът Маргарита Попова. Снимка: БГНЕС

Българските граждани днес показват ясно, че този, който плаща данъците си трябва да бъде на почит и уважение преди олигарсите, които дължат обяснение как и защо станаха толкова богати за сметка на другите, които не могат да си платят сметката за тока. Хората искат да знаят и имат право да знаят. Който не им е дал отговор значи не се е научил да говори с тези, от които зависи.

Това каза днес вицепрезидентът Маргарита Попова пред журналисти по повод продължаващото социално напрежение в страната, свързано с високите сметки за електроенергия, съобщиха от пресцентъра на президентството. Попова посети Къкринското ханче и поднесе цветя пред барелефа на Васил Левски. В Ловеч вицепрезидентът ще присъства на заседание на Общинския съвет на града и ще участва в отбелязването на 140-годишнината от гибелта на Апостола на свободата.

Хората искат да знаят на кого, какво и защо плащат и недоволството им е естествено, коментира още тя.

„Българските граждани ясно показват, че в крайна сметка този, който плаща данъците си, трябва да бъде на почит и уважение пред тези, които дължат обяснение как и защо станаха толкова богати за сметка на другите. Хората искат и имат право да знаят и който не им дава отговор, значи не се е научил да говори с тези, от които зависи”, заяви вицепрезидентът.

Маргарита Попова подчерта, че са необходими ясни и конкретни решения. „Грешка е, че винаги констатираме резултатите, а не обясняваме на хората, защо се стигна дотук”, каза вицепрезидентът и допълни, че „ако се въздържаме от корупция и работим повече за общественото благо, отколкото за личното, няма да се стига до такива драматични моменти”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!