Кунева: С Дянков си отиде и илюзията за финансова стабилност

Елица Мартинова 19 февруари 2013 в 11:51 2028 3

Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС
Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС

С оставката на Симеон Дянков се спука балонът за финансовата стабилност. Хората на улицата показаха с цената на какво се е случила тя. На всички нас раздадоха по един колан и ни казаха: Затягайте го! Само че докато едните вече не можеха да се опашат с колана, на други вече от затягане не им оставаше дупка, където да го закопчеят.

Така членът на Националния съвет на „Движение България на гражданите“ коментира оставката на финансовия министър Симеон Дянков.

Хората на бившия еврокомисар бяха категорични, че премиерът Борисов се опитва да прехвърли отговорността за собствения си провал върху своите подчинени.

Партията на Меглена Кунева излезе с политическа декларация, в която, подобно на другите опозиционни партии, поиска оставката на кабинета.

„За четири години правителството на премиера Борисов, заедно с мнозинството на ГЕРБ, ясно показа, че няма намерение да защити хората от монополите. Нещо повече, през целия си мандат настоящото управление води политика на целенасочена подкрепа на монополите и потъпкване на правата на гражданите. Това е основната причина за задълбочаването на икономическата криза и превръщането й в депресия“, пишат от „Движение БГ“.

Партията на бившия еврокомисар настоява президентът да започне консултации за излизане от острата политическа криза. Изход от ситуацията „Движение БГ“ вижда в сформирането на служебно правителство, което да организира провеждането на честни парламентарни избори.

„Заявяваме, че в този тежък за страната момент сме готови да да поемем политическата отговорност за управлението на страната“, категорична бе лидерът Меглена Кунева.

„Вчера президентът каза, че е на страната на протестиращите, а те искат оставката на кабинета. Ситуацията е изправила политиците, които искат да оцеляват срещу хората, които са на улицата и отстояват правата си", заяви лидерът на "Движение БГ".

По думите на Кунева е от изключителна важност да се следи за честността на изборите, защото "в паниката си управляващите ще се опитат да ги фалшифицират".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!