Майки на деца с увреждания се включиха в палатковия лагер до парламента

Последна промяна на 05 март 2013 в 19:07 1727 1

Палатков лагер пред НС. Снимка: Сергей Антонов
Палатков лагер пред НС. Снимка: Сергей Антонов

Майки на деца с увреждания се присъединиха към протестиращите от група „Орлов мост“, които опънаха палатков лагер до сградата на парламента, съобщи bTV.

Причината за включването на майките със свои палатки в палатковия лагер е отпадането на Закона за предучилищното и училищното образование от дневния ред на парламента. Те настояват обсъждането на закона да продължи и той да бъде приет.

Майките носят и плакати с надписите: „Образованието е първи приоритет на националната сигурност. Само един просветен народ може да бъде свободен“, „Изхвърляйки образованието, изхвърляте децата ни“ и „Зачерквайки образованието като приоритет, зачерквате бъдещето на България“.

Този закон е изключително важен и е гавра той да отпадне от дневния ред на парламента, обясниха протестиращите.

Демонстранти от протестната група „Орлов мост“ опънаха две палатки в градинката до Народното събрание в понеделник. Те се зарекоха да останат там, докато не бъдат изпълнени исканията им за промяна в избирателната система.

Протестиращите настояват за свикване на референдум за Велико народно събрание, който да се проведе паралелно с парламентарните избори и промени в Изборния кодекс, които да не дават право на старите лица с повече от два мандата в Народното събрание или бивши министри от провалени правителства да стават депутати. Новите народни представители пък ще трябва да решат проблемите с ЕРП-тата и монополите. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.03 2013 в 19:36

Не разбраха ли, че мракобесният им закон умря, заедно с алчното им, некомпетентно, лъжливо и корумпирано правителство??!
Всъщност става въпрос за едни 70 милиона, от които са взели "само" 24 милиона, много им се е усладило и си искат остатъка!