Протестът опъва палатки пред парламента

Последна промяна на 04 март 2013 в 07:49 1402 1

Сцена от протестите в София. Снимка/Архив: Сергей Антонов
Сцена от протестите в София. Снимка/Архив: Сергей Антонов

Палатков лагер ще бъде опънат в понеделник пред сградата на парламента, обявиха в неделя участници от протеста на Орлов мост.

Палатковият лагер ще бъде опънат в 11.00 часа и ще остане до изпълнение на трите искания на протестна група „Орлов мост”, а именно: свикване на референдум за Велико народно събрание, промяна в изборния кодекс (като гражданите да могат да участват в избори със свои представители) и мораториум върху изпълнителните дела на банките, заявиха участници в протеста.

Преди обяд недоволните граждани официално ще внесат исканията си в Народното събрание.

На 9 март от 13 ч. в зала „Арена Армеец“ ще се проведе национална протестна конференция. На нея са поканени да присъстват и представителите на 25-те града е Европа, които подкрепиха бунта в България.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.03 2013 в 10:11

Докато го забележат и др.хора или някой от редакторите тук; ето ви четиво за размисъл от "е-Вестник" /преводът е техен, цитатите от там/. Авторът е "Ив Боне - директор на френското контраразузнаване 1982-1985 г. Учредител и президент е на международната организация за жертвите от тероризма. Световно признат консултант по въпросите на междудържавната сигурност, автор на няколко книги за Ал Кайда, иранския фундаментализъм и терористичните заплахи. " В момента не виждам сполучливо заглавие на новина от днес за този пост, затова го слагам поне под нещо съвсем актуално. Аз бих определил статията като критически-евроглобалистки-реализъм. Иска ми се някой от Пиарите на Балканския Буда да отговори на последния въпрос на автора й.
"КОГО ГО Е ГРИЖА ЗА БЪЛГАРИЯ?
Ив Боне
Хъфингтън пост
Мимолетното внимание на френските медии се насочва към Либия, освободена от диктатора, чиито ограничения познавахме, за да се потопи по-добре в анархията, към Сирия, опустошена от гражданската война, в която нашето правителство припка да се включи на страната на ислямистите, към Мали, освободена с нашата силова и за щастие решаваща намеса, но докато тичат след тези пожари, те забравят красивите и високи пламъци, които озаряват небето над Европа, там, на изток, в България.
София, какво красиво име за столица, се възмущава, както ни окуражаваше Стефан Хесел, София се надига, София въстава, защото хората, множеството, изнемогват от глад и студ, защото тази била винаги бедна страна, сега вече е първа по бедност в Европа, но Брюксел поздравява София за нейната политика на строги икономии, нейният министър-председател в оставка Бойко Борисов, кой знае името му, предлага да се намалят всички пенсии в Европа до 120 евро месечно, а шефът на европейската десница Жозеф Дол поздравява за работата му отиващото си правителство, което докара тази държава от Европа до равнището на африканските страни.
От 4 февруари нещастните българите са окупирали улиците, но благодарение на студа и опасността от измръзване френските журналисти не поемат риска да отидат там. За самозапалванията се говори охотно ако са в Сиди Бузид, по-малко, ако са в Нант, и никак, ако са в София.
Каква е тази Европа, затваряща очи за изпитанията на една страна, която е приела в лоното си, предпочитаща да доставя оръжие на либийските или сирийските бунтовници, вместо да се притече на помощ на хората, повярвали в нея? Каква е тази Европа, където огромните богатства избягват данъчното облагане, отменено от съда?
Каква е тази Европа, която забравя, че солидарността е първият й закон? Каква е тази Европа, чиито бащи искаха да бъде братска, отворена и щедра, а сега предлага само студенината на банков салон?
Един въпрос пари на устните ми: България наистина ли е в Европа?"