Левицата напусна пленарното заседание

Елица Мартинова 12 март 2013 в 15:44 1273 0

Ангел Найденов, Снимка: БГНЕС
Ангел Найденов, Снимка: БГНЕС

Депутатите от „Коалиция за България“ напуснаха пленарното заседание в знак на протест.

По предложение на ГЕРБ Народното събрание удължи работното си време до приемането на всички точки от дневния ред на днешното извънредно пленарно заседание.

Левицата бе недоволна, защото с гласовете на ГЕРБ парламентът размести точките от дневния ред, оставяйки най-накрая проект за решение, внесен от червения депутат Михаил Миков.

„Пренебрегнатият“ текст е предложение за възлагане на Министерски съвет и ДКЕВР да предприемат мерки за намаляване на цените на електрическата енергия и осигуряване на базовите потребности на потребителите на енергия на приемливи цени.

От левицата настояват да се въведат двустепенни тарифи за ток при потребление до 75 kWh през деня и до 150 kWh през нощта. Депутатите на Станишев иска още парламентът да забрани прекъсването на тока на гражданите заради неплатени сметки до изясняване на високите сметки.

Проекторешението бе разгледано по-рано днес от икономическата комисия, но не бе подкрепен.

Това бе и мотивът, с който ГЕРБ измести предложението на Миков от дневния ред.

„Последните три седмици на това НС са белязани с безпрецедентни лъжи на едно отиващо си мнозинство на ГЕРБ и Синята коалиция. Гласуваният дневен ред и промени в него правят безсмислено нашето оставане“, заключи Ангел Найденов от „Коалиция за България“.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови