Кунева „пази малкия“ в бизнеса

Елица Мартинова 20 юни 2012 в 15:39 1487 0

Меглена Кунева, Снимка: Сергей Антонов, Архив
Меглена Кунева, Снимка: Сергей Антонов, Архив

„Не може да си говорим колко е хубаво да поддържаме малките и средни предприятия, а всъщност да виждаме все по-голямо окрупняване абсолютно на всеки тип бизнес. Трябва да проверим дали законите издържат на теста „пазú малкия“, заяви Меглена Кунева по време на организираната в сряда кръгла маса на тема „България между Брюксел и Гърция: икономическа диагноза“.

По думите на лидера на „България на гражданите“ тази среща „е старт на разписването на икономическата политика“, която бъдещата партия ще представи на следващите парламентарни избори.

По време на дебатите бяха представени и някои от икономическите специалисти на бъдещата политическа формация, сред които бяха Людмила Елкова, Бисер Манолов и Любомир Христов.

В дискусията взеха участие и представители на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Занаятчийската камара на микрофирмите, Българската търговско-промишлена палата, както и експерти от „Industry Watch”, юристи и политолози.

Основните приоритети, очертани в дебатите, бяха създаването на устойчива и благоприятна бизнес-среда, както и разработването на политика за привличане на чужди и местни инвестиции.

Като необходимо условие за постигането на тези цели експертите посочиха извършването на закондателни и административни реформи, които да подпомогнат и улеснят малкия и среден бизнес.

Кунева се обяви за политическа иновация, като обеща да включи в разработването на икономическата платформа на „Движение България на гражданите“ и външни лица от сферата на бизнеса.

Икономическите специалисти на бъдещата политическа формация не пропуснаха отново да подчертаят колко критичен е последният доклад на ЕК за България.

Меглена Кунева обяви официално партията си на 10 юни. Учредителният конгрес на "Движение България на гражданите" обаче ще бъде свикан на 1 юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови