Кунева: Държавата няма пари

11 юни 2012 в 10:18 1418 0

Меглена Кунева  Снимка: Сергей Антонов
Меглена Кунева Снимка: Сергей Антонов

Решението да бъде взет еврооблигационен заем в размер на 950 млн. евро означава, че държавата няма пари. А това е страшно, заяви Меглена Кунева в интервю за bVT тази сутрин.

Тя коментира решението на правителството от началото на миналата седмица, потвърдено от парламента в петък, да бъде взет заем от частни банки. Целта на новия облигационен заем е погасяване по облигациите за главницата и последната лихва по дълговата операция на финансовия министър в кабинета „Сакскобургготски“ Милен Велчев.

В коментар за решението бившият финансов министър Пламен Орешарски заяви, че така България затъва в дългове. Той обвини правителството и че е изхарчило безцелно натрупания резерв.

Кунева коментира и позицията на „България на гражданите“ за парламентарните избори след година.

„До изборите изобщо няма да ни занимава въпросът за коалиция. Да се правят подмолни договорки, каквито се правят сега, е много лесно. Но за мен политиката не е стока“, заяви лидерът на „България на гражданите“. Тя отново категорично даде да се разбере, че е против евентуална коалиция с ГЕРБ. По думите й ГЕРБ е партия, която „купува гласове и оказва натиск над медии“.

Сдружението ще е морален борд на партията, гаранцията за морала ще са хората. Това са хора с история, например Йонко Грозев, каза още Кунева. Грозев е председател на инициативния комитет за учредяването на партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!