Кунева: Партиите да обещаят, че няма да управляват с „Атака“

Елица Мартинова 25 септември 2013 в 13:22 2100 10

Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС
Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС

„Запомнете този ден - „Атака“ е управляваща партия. Призовавам всички партии в Народното събрание, включително ГЕРБ и лично г-н Бойко Борисов, да се ангажират с обещанието пред българските граждани, че никога няма да управляват с партии като „Атака“. И да не крият истината, че именно те направиха „Атака“ решаващ фактор вече втори мандат“.

Такъв призив отправя лидерът на „Движение БГ“ Меглена Кунева след днешното пропаднало заседание на парламента.

В позицията си, изпратена до медиите, бившият еврокомисар изразява съжаление, че с поведението си парламентарните партии са изчерпали вярата на хората в Народното събрание. Според нея днешните събития допълнително ще задълбочат разрива между гражданите и политиците.

Кунева осъди и поведението ГЕРБ, които са вносители на вота за недоверие. Държанието им тя окачествява с противоречивите думи: „Имат мнение, но не са съгласни с него“.

„Смятах, че вотът би могъл да е едно освобождение за правителството, което е заложник на олигархичени интереси и което изпусна момента да подаде оставка с доствойнство. Днес обаче ставаме свидетели на поредните парламентарни маневри“, коментира председателят на „Движение БГ“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!