Кунева: Имаме план за кабинет без коалиция

07 май 2013 в 13:54 1956 7

Меглена Кунева. Снимка: БГНЕС
Меглена Кунева. Снимка: БГНЕС

 "България на гражданите" има план за съставяне на правителство, ако след изборите управленският мандат стигне до партията, обяви лидерът й Меглена Кунева.

В такъв случай ръководената от нея формация би предложила свой кабинет. "Казахме го и го повтаряме отново - няма да правим коалиции. Това е правилното за държавата. Ако мандатът дойде при нас, което е една възможна хипотеза, ние ще носим отговорността и имаме план с конкретни мерки”, допълни Кунева. Тя посочи, че на първо място са мерките срещу бедността и мизерията, за възстановяване на икономическия растеж и спиране на участието на политическите партии в икономическите лостове в България.

"Няма да правим администрация с "калинки", защото след тях идват "бръмбарите". В социалната сфера, в здравеопазването имаме своите приоритети, които ще са в услуга на хората", обясни лидерът на "България на гражданите". Тя предлага и мораториум върху "хаотичните действия" в енергийния сектор, докато не се установи кой какво продава и купува. Партията има също план за съставяне на Конституция по исландския модел - "с много обсъждания и дебати".

МВР в момента работи в частна полза и ще се борим това да се промени, заяви още Кунева.

"Идете в Сърница, в Борино, в Пещера, обикаляйте около Кърджали и ще видите чудеса - масово се купуват гласове, обърна се на свой ред към медиите членът на ръководството и водач на листа проф. Велислав Минеков

 "Първите ни стъпки ще бъдат насочени към гарантиране на човешките права", заяви на свой ред членът на ръководството и водачът на листа Найден Зеленогорски. Според него тези действия ще възпрепятстват контролирането и рекетирането на партии и човешки съдби чрез подслушванията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови