Костов прощално: Ще преживеем тежки изпитания (видео)

Последна промяна на 14 май 2013 в 12:30 7118 23

Иван Костов. Снимка: БГНЕС
Иван Костов. Снимка: БГНЕС

"Сигурен съм, че макар да го считате за несправедливо, разбирате, че съм превърнат в гръмоотвод на злобата и ненавистта в българското общество и политика. Че съм станал последното оправдание за безпомощността на негодниците, некадърниците и просто на тези, които не искат да носят отговорност за каквото и да било." Това казва лидерът на Демократи за силна България Иван Костов  във видеообръщение, публикувано днес.

"Демократи за силна България не е създадена да брани мен, а да решава проблемите на българските граждани. Сигурен съм, че ще се почувствате облекчени, когато над вас спре да тегне този прокълнат мит".

Ето цялото обръщение

Това е лично обръщение към членовете и симпатизантите, към привържениците на Демократи за силна България, към тези, които сами се наричат костовисти.

След загубата на изборите увереността ми е силно разколебана. Днес споделям с вас последната си опора. Сигурен съм, че ще преживеем тежки изпитания като общество и ние с вас като общност. И точно така съм сигурен, че вие последни ще се поддадете на хаоса и на разпада, които ни обхванат. Сигурен съм, че вас вярата и надеждата ще ви напуснат последни. Сигурен съм, че ако намерим отново път към доверието на избирателите, това ще бъде, защото вие ще пренесете през душите си товара на разочарованието и на отчаянието, и ще намерите вътре в себе си сили да продължите на пред.

Сигурен съм, че ако някой може да намери изход от кризата на отечеството ни, това сме ние, но само заедно със всички вас. Също така съм сигурен, че вие не искате от мен да пожертвам достойнството си заради каквото и да било. Ние никога не сме искали това един от друг. Ние поставяме човека в центъра на политиката, а не партията, страната или нещо друго.

Сигурен съм, че макар да го считате за несправедливо, разбирате, че съм превърнат в гръмоотвод на злобата и ненавистта в българското общество и политика. Че съм станал последното оправдание за безпомощността на негодниците, некадърниците и просто на тези, които не искат да носят отговорност за каквото и да било. Демократи за силна България не е създадена да брани мен, а да решава проблемите на българските граждани. Сигурен съм, че ще се почувствате облекчени, когато над вас спре да тегне този прокълнат мит.

Сигурен съм, че имаме достатъчно сили, за ги предадем на новия си водач и да му бъдем най-силната опора. Накрая съм сигурен, че няма да се превърнете в най-голямото разочарование на живота ми и да изоставите каруцата и магарето си в калта. Защото вие сте вярващите и почтените в тази изстрадана, продавана и предавана земя България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.05 2013 в 04:05

Към Омбре: "Прав си Балкански дори не е нужно да си умен ..."

Прав си, Омбре, изобщо не е нужно да си умен, а и да е нужно, очевидно няма как да станеш такъв. Но ако се състезаваш в състезание за това, кой с най-малко думи и букви ще напише коментар с най-много и най-големи глупости, няма как да не излезеш щампион. Гарантирано е!

15.05 2013 в 09:13

Аман от баш майстори !!! Костов винаги е бъркал в гъза на простаците и комунягите , въпреки , че от 12 години не е на власт все той беше виновен !
А сега нещо специално за баш майстора на неговия език , за да ме разбере ЩО НЕ СИ ЕБЕШ МАЙКАТА СЕЛСКА !!!

15.05 2013 в 02:45

"Обичам спорове по същество и с аргументи,а не от типа ти си комунист ,престъпник или други нелепи тези и с това се слага точка на дискусията." че кога Костов е спорил по същество, а не с клишета и внушения, кога е поставял държавата пред политическите партии, човека преди всички. Или може би искаше да каже, че човеци са само така наричащите се "костовисти", а останалите сме само един прост матрЯл за пълнеж?! Съжалявам, че се намесвам в идиличните ви словоизлияния, но все пак имам право на това, като бивш вярващ в "синята идея", настоящ вярващ единствено в себе си и подкрепящ достойни политици, независимо от цвета им. Просто няма как да преглътна подобно лицемерие, след като г-н Костов плю на всичко демократично и нормално, легитимирайки, щото така му беше удобно, една проста мутра и цялата й шайка. Къде беше той, докато народа ни бавно и мъчително се раздели на комунистически и анти-комунистически кланове, когато повтаряше като зомбиран "комунягите", ДС, "червени бабички", куневица, серГей и какво ли още не. Не помня някога се опитал да каже, че така не може, че моралните ценности са надпартиини, че трябва де съдим за човека по качествата му, а не по етикети, които някой хитрец е залепил за по-удобно. И не, не обвинявам само него за това, което се случи с България, обвинявам почти всички политици, които не усетиха навреме каквъв ще бъде резултата от насаждането на тази разяждаща омраза, всички удобни, продажни журналисти, които забвравиха какво е да си журналист и се отдадоха на срамни рейтинготрупачи, но най-вече обвинявам себе си и всички граждани на тази държава, че дремахме 23години, в очакване някой друг да реши проблемите ни и позволихме всичко това да се случи. В крайна сметка всички сме губещи, дано някога намерим сили да се обединим като нация, но като гледам няма изгледи това да се случи.

15.05 2013 в 00:02

Смятам, че г-н Костов прояви изключителна и дълговременна устойчивост на неистовите атаки на тошотошевци, славитрифоновци, кеворккеворкяновци и останалата паплач. Демонстрира лично мъжество да излезе пред "бакшишите" на пл. Народно събрание. По време на кризата в Косово успя да се опъне и на руснаците за въздушния коридор, и на американците за бежански лагери за албанци в България. Но това не е основното.
На два пъти - след Лукановата и след Виденовата зима успя да изведе държавата от криза. Вкара управлението в такъв коловоз по посока НАТО и ЕС, че дори антинатовците и приятелите на Милошевич като Първанов подписваха договори за присъединяване. Но това не е всичко.
През всичките години на преход публично изразяваните от г-н Костов позиции по важни въпроси от ежедневието ни са били важен ориентир за мен и хората около мен. Много често предварително формираното ни мнение съвпадаше с декларираното от него и това ни даваше убеденост, че сме на верен път. За жалост единственото, което можехме да направим е да пускаме бюлетината с правилния номер на поредните избори, но това явно не беше достатъчно.
Какво ще правим оттук нататък? Много се надявам, че в скоро време ще имаме лидери на действително десни организации, тъй като следващите избори за парламент може да не са след 4 години, а след 4 месеца. Надявам се тези лидери да могат да повторят изключителното присъствие на г-н Костов в политиката и да са толкова убедителни за интелигентни избиратели, колкото и г-н Костов беше. Останалият електорат може да избира чалгаджии, псевдонационалисти или хиподили. Така повелява демокрацията.

14.05 2013 в 23:26

Майсторе, майсторе. Това ли ти е името. Щото по балкански действаш. Тук никой не защитава Иван Костов. Просто ти си единственият дето през два поста има поръчението на ПАРТИЯТА да го очерни. Времето ще покаже че хора като Костов са с положителна роля в историята на България но до тогава и моите думи са без значение с единствената разлика че това са мои а не на кукловодите от Позитано.

14.05 2013 в 22:59

Не знам какъв майстор сте, но по-скоро сте Ганьо Балкански.

14.05 2013 в 22:31

Прав си Балкански дори не е нужно да си умен за да е ясно. Не виждаш ли че както винаги до сега Костовистките клакьори сипят дитирамби за своят криминален главатар. Какъвто и смислен и подплатен с факти въпрос да им зададеш винаги ще го заобиколят. Паметта на хората е къса а терора на властта голям та не помнят. Костов е и си остава най-големият изрод на България донесъл повечето и злини по време на чалгарийско криминалният преход. Включително и днешните Герберско Атакистки престъпници . Когато имаха цялата власт Костовистката сган не прие закон за лустрация и справедливост а прикри престъпленията на Гадовете....защото самите те бяха Гадове и не можеха да приемат закон срещу себе си. СДС Костовистката измет предаде властта на Виденов. Костовистката паплач не отвори досиетата, същите престъпници докараха Сакскобурготският паразит, те бяха инкубатор от криминални политически бройлери които се настаниха във всички партии... Младенов, Бисеров..Прошков та дори и Сидеров и хиляди други уроди на прехода...СДС измамницата Моника е сега угоената любовница на Станишев Костовистките злосторници само използваха трагедията на репресираните за лични облаги и никога не направиха нещо за тях...Костовистката криминална сган не отвори досиетата защото болшинството от тях са гнусни доносници и подставени продажници,подменя историята и фактите нагаждайки ги според престъпните си интереси и т.н. и т.н.

14.05 2013 в 20:51

Това е единственият политик, когото уважавам заради ума и достойнството му. В една страна като нашата, където се вихрят злоба, завист и омраза и главният принцип е: "аз не искам на мен да е добре. Аз искам на комшията да му е зле", не може да виреят ум и достойнство. Жалко, защото никой повече няма да се реши да прави каквито и да е реформи, за да не последва съдбата му. Обречени сме на коимунистическо владичество - БКП влезе в парламента със своите 4 партии.

14.05 2013 в 20:46

Господине, балканската ви (неуважителна форма) същност си личи и без да си я слагате на псевдонима. Каквото и да ви убеждавам и каквито доводи да представя няма да ме разберете. Това си е за ваша сметка.
За новата история на България не е имала по-качествен държавник от него. Можем само да съжаляваме.

14.05 2013 в 20:12

Кабамайсторе, народа не е прост той е много прост! А ти си ярък представител! Какви пари от банките е ограбил с един подпис ? Какъв ужас по негово време ? Или си луд или алкохола ти е изтрил спомените или си платена политическа проститутка , която си мисли че с безмислени лъжи може да манипулира хората! Такива като теб докараха България до това положение!
 
X