Константинов: Напускам заради бойкота на ГЕРБ

Юлиан Христов 16 март 2012 в 13:29 1492 0

Д-р Стефан Константинов Снимка: БГНЕС
Д-р Стефан Константинов Снимка: БГНЕС
Пълният бойкот от ГЕРБ е причината за оставката на здравния министър д-р Стефан Константинов. Тя е подадена на 13 март. За нея беше съобщено на 15 март вечерта от централата на управляващата партия. Мотивите на Константинов бяха публикувани днес на сайта на Министерството на здравеопазването.
"Мотивите ми за оставката са следните: Липсата на подкрепа за работата ми като министър от страна на управляващата партия и възпрепятстване осъществяването на реформите, които биха довели до подобряване на здравеопазването. Тези промени бяха предложени в редица документи, включително и законодателни изменения, които все още не са приети от Народното събрание, а други срещнаха откритото неодобрение на ниво концепция.
Опозицията на предлаганите от него реформи, която министърът визира, често идваше от парламентарната здравна комисия, чийто председател - Десислава Атанасова, сега става министър на здравеопазването. Министърът в оставка е категоричен, че решението му не е опит за бягство от отговорност, а е плод на невъзможността да работи за интереса на държавата и гражданите без ясна политическа подкрепа, което е било "единствената ми цел в работата ми", посочва Константинов.
С днешния избор аз давам възможност да бъде избрана консенсусната фигура, която да доведе дългоочакваните промени в сектора до успешен край, завършва той.
С публикуваните мотиви МЗ опровергава вицепремиера Цветан Цветанов, който днес в интервю за bTV обяви, че двамата министри Трайчо Трайков и Стефан Константинов подали оставки по лични причини.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови