Код „оранжево“ в 7 области заради дъжда

Мадлен Шишманова 18 април 2012 в 10:36 1102 0

 Снимка:БГНЕС
Снимка:БГНЕС
Обявен е оранжев код в 7 области в Централна България заради обилните валежи от дъжд и гръмотевични бури, съобщиха НИМХ. Ще има повсеместни валежи от дъжд, интензивни след обяд и преди полунощ срещу четвъртък. Очакваните количества са между 40 и 60 л/кв.м. за областите с оранжев код. Той е в сила в Плевенска, Ловешка, Габровска, Пловдивска, Пазарджишка, Смолянска и Кърджалийска области. На места валежите в Централна България ще достигне до 50-60 л/кв.м. В 18 области в Западна и Североизточна част на България е обявен жълт код заради обилни валежи. Това са областите Видин, Врачаца, Монтана, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Хасково, Старо Загора, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич и Варна. От НИМХ предупреждават, че времето е опасно. Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете, призовават от НИМХ. Пътната настилка е мокра, съобщава АПИ. Състояние на магистралите:

АМ „Тракия”: от км 70+000 до км 80+000 ляво и дясно почистване на каскадни улеи.

АМ „Хемус”: За периода от 18.04.2012 г. до 21.04.2012 г., на тунел „Правешки ханове” ще бъдат извършвани аварийно–възстановителни работи по електрозахранването на осветлението и светофарите. Движението ще бъде пренасочвано последователно в аварийната и изпреварващата лента с цел затваряне на една от лентите в една от тунелните тръби, където ще се извършват ремонтните работи.

АМ „Марица”:

АМ „Люлин”: Изграждане на функционално осветление на п.в. ”Софийски околовръстен път” и на п.в. „Даскалово”-до 30.04.2012 г.

Състояние на проходите:

- „Златишки” - затворен за МПС;

- „Твърдишки” - затворен за МПС;

- „Дюлински” - забранено е движението на товарни МПС;

- „Айтоски”-забранено е движението на МПС с тегло над 20 т. през стоманен мост на р. Казан дере;

- „Вратник” - забранено е движението на МПС над 10 т. /гр. В. Търново-гр. Сливен/;

- „Шипка” - забранено е движението на МПС над 10 т. - срок до 31.03.2013 г.;

- „Петрохан” - забранено е движението на МПС над 10 т., товарните да се движат без ремаркета и полуремаркета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови