КАТ затяга контрола над таксиметровите шофьори

Юлиан Христов 05 април 2012 в 16:12 2284 1

Богдан Милчев. Снимка: Сергей Антонов
Богдан Милчев. Снимка: Сергей Антонов

До края на април всички таксиметрови шофьори от големи фирми ще бъдат проверени за това дали отговарят на изискванията да превозват хора. Това каза началникът на столичния КАТ главен инспектор Богдан Милчев, след среща с представители на таксиметрови фирми.

По думите му тези, които не отговарят на изискванията, ще бъдат отстранени. „Всички искаме да има по-малко жертви на пътя“, каза Милчев.

Близо 70 акта са написани за различни нарушения на таксиметрови водачи при последната акция на КАТ в София. Само за вчера са проверени над 50 таксита, нередности са установени при двама-трима шофьори. Където има съмнения, се проверява и дали таксиметровите шофьори имат необходимата диплома за основно образование.

За намаляваване на инцидентите на пешеходни пътеки ще бъдат изградени повдигнати зебри, с които да се намали скоростта и да се подобри движението в столицата. Амбицията е до един месец да започне изграждането на такива пътеки, като приоритетно това ще се случи на местата с висока концентрация на пътни инциденти и покрай училища, детски градини и спирки. Предвидено е броят на специалните пешеходни пътеки да достигне 600.

На тези места очакванията са скоростта на автомобилите да падне с 15-20 км/ч.

Милчев заяви, че срещата няма общо с последните два тежки инцидента на пешеходни пътеки в София. „Не сме спирали – множество акции, хиляди глобени шофьори, проверки ще продължават да се извършват, но този път ще бъдем заедно всички,“ каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!