Quantcast

Таксиджията, убил две жени на зебра, остава в ареста

Последна промяна на 03 април 2012 в 14:30 979 0

Димитър Юлчев, снимка:БГНЕС
Димитър Юлчев, снимка:БГНЕС

 Таксиметровият шофьор Димитър Юлчев, който прегази две възрастни жени на пешеходна пътека, остава в ареста. Това решение взе днес състав на Софийски градски съд.

Инцидентът стана на 25 март вечерта на бул. „Евлоги и Христов Георгиеви”. Тогава Юлчев прегази  двете жени на 72 и 81 години, докато пресичали на пешеходната пътека. Тогава едната жена почина на място, а другата – в линейката на път за болницата.

Аднокатът на Юлчев Марин Марковски поиска по-лека мярка за неотклонение с мотива, че неговият клиент е претърпял психологически шок от двойното убийство на пътя. Според Марковски нямало опасност Юлчев да извърши ново престъпление, тъй като нито една от таксиметровите компании няма да го наеме за шофьор.

Според прокуратурата обаче вероятността 25-годишният мъж да извърши ново престъпление е огромна, тъй като преди инцидента  той е имал 42 регистрирани нарушения и вече е осъждан на пробация. Освен това Юлчев е карал таксито си без разрешително.

Днес пред съда бяха прочетени показанията на тримата свидетели, които в момента на инцидента са се возили в таксито. Те твърдят, че са видели двете жени да пресичат и са извикали „Спри, спри “, но Юлчев не е реагирал и е продължил да дава газ.

В съдебната зала присъстваха и роднини на младия шофьор. Бащата на Юлчев предизвика смут с изказването си, че двете жени са били пияни и сами си били виновни.