Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

КАТ работи на бавни обороти

Юлиан Христов 11 април 2013 в 16:27 2684 1

КАТ Снимка: БГНЕС
КАТ Снимка: БГНЕС

Трети ден е затруднено регистрирането и пререгистрирането на автомобили в КАТ. 

Недоволни граждани алармираха, че трети ден очакват издаването на транзитни номера от столичната пътна полиция. Някои от тях подали документите си още преди три дни, но до момента не са получили временните си номера. Обикновено процедурата отнема 15 минути, поясниха за OFFNews от полицията. От там допълниха, че наистина е имало затруднения в работата, като за момент тя е била напълно блокирана.

Причината е подмяна на софтуера на централно ниво в МВР, което е рефлектирало върху работата на КАТ в цялата страна. За момента системата работи, макар и по-бавно на моменти, поясниха от Вътрешното министерство. Като цяло техническият проблем е отстранен. Срив в системата не е имало, категорични са в МВР. 

Подмяната на софтуера се извършва от вторник. „Няма срив в системата, но е затруднена работата. Още от вчера следобяд го имаме този проблем и е много затруднена работата. Но проблемът не е при нас, той е на централно ниво. Проблемът не е в КАТ“, коментира пред OFFNews шефът на столичния КАТ Богдан Милчев, който още в сряда увери, че проблемът е отстранен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews