КАТ очаква 300 000 коли на входовете на София

01 януари 2013 в 17:27 1679 1

Движението на ТИР-ове е забранено до 22 ч днес. СНИМКА: БГНЕС
Движението на ТИР-ове е забранено до 22 ч днес. СНИМКА: БГНЕС

Трафикът на влизащи в столицата автомобили вече се засили според предварителният очаквания. Прогнозите са пикът да е след 17 ч, когато се очакват около 300 000 коли на входовете на София.

В момента около 60-65 коли влизат в града на минута, изчислиха от КАТ. Те уверяват, че движението е спокойно. Най-много автомобили влизат от автомагистрала "Тракия".

До около 19 часа се очаква да бъде по-натоварено движението към входовете на София, тъй като хората обикновено тръгват около 14-15 ч. следобед, обясни инспектор Иван Тосев, началник-група в столична пътна полиция. След това се очаква натоварването да намалее.

КАТ препоръча на шофьорите да карат внимателно, да се съобразяват с това, че на някои места е влажна пътната настилка, а видимостта е намалена заради мъглата и да се движат с немного висока скорост.

Извънреден брой полицаи контролират движението. При задръствания по светофарите те имат готовност да ръководят ръчно движението.

На входа на София при Владая движението в посока към града ще е в две платна.

КАТ съветва още да не се оставя пътуването за късните часове (след 22 ч), защото тогава ще бъде разрешено и движението на ТИР-ове. В момента то е спряно, за да облекчи трафика и да се осигури по-голяма безопасност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови