Кънчо Стойчев: Цветанов държи психопрофили на депутатите от ГЕРБ

Георги Савчев 30 май 2013 в 17:19 4463 12

Кънчо Стойчев. Снимка: БГНЕС
Кънчо Стойчев. Снимка: БГНЕС

Цветанов и Борисов притежават профилите на цялата си бивша парламентарна група, на ключовите общественици, на всички политици от опозицията. Това ще бъде темата в следващите дни, това ще разбере българското общество, заяви социологът Кънчо Стойчев на дискусия за политическия май, организирана от Института за социални ценности и структури „Иван Хаджийски”.

От парламентарната трибуна вчера бившият вътрешен министър изплю камъчето. Това камъче ще го заведе там , където му е мястото. Изпаднал в ярост, той каза следната фраза: "Много скоро ще станат ясни профилите на всички вас". Профилите – това са полицейски понятия, когато се подслушва един човек, изследва се, прави се карта и картина на неговите взаимоотношения, личен живот, контакти, телефонни разговори, обясни Стойчев.

Катарзисът от ГЕРБ е пред нас, той все още не се е случил. На тези избори България се оказа център на сблъсъка на европейската левица и европейската десница. Подкрепата на ЕНП за управлението на Бойко Борисов на европейско равнище ще има изключително негативни резултати сред европейския електорат във всички страни от ЕС, резултати в ущърб на ЕНП. Това беше безкрайно безпринципна подкрепа - в противоречие на европейските цивилизационни ценности, коментира социологът.

ГЕРБ не е алтернатива на прехода, ГЕРБ се оказа продукт на сложни структурни и мрежови трансформации на прехода – номенклатурни, политико-икономически, силови мрежи, отбеляза социологът Андрей Бунджулов.

След февруарските събития в България ние имаме изключително важен нов политически субект на цялата българска политическа сцена - това е българското обществено мнение. Новият субект ще бъде непреодолим и за настоящия парламент, и за правителството. И ние го видяхме даже в етапа на проектокабинета. Който и да дойде на власт от тук нататък, той ще трябва да бъде в интензивен диалог и да бъде много бърз в реакциите си по отношение на исканията на гражданството, каза още Кънчо Стойчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!