Кънчо Стойчев: Плевнелиев е куха фигура и заплашва демокрацията

Последна промяна на 29 август 2013 в 09:46 2842 13

Кънчо Стойчев. Снимка: БГНЕС
Кънчо Стойчев. Снимка: БГНЕС

Президентът Плевнелиев е куха фигура. Този човек представлява най-голямата опасност за демократичния процес у нас.

Това заявява в интервю за „Монитор“ социологът Кънчо Стойчев.

Според експерта Росен Плевнелиев не изпълнява функцията си на обединител на нацията и това е прецедент в историята на президентската институция в България.

„За мен Плевнелиев престана да бъде президент. Държавен глава означава единство на нацията, а този човек си няма понятие от това“, коментира Стойчев.

По думите му Плевнелиев се е самозабравил в коментарите си, подценявайки факта, че депутатите в парламента са избрани с гласовете на много повече хора, отколкото са гласувалите за него на президентските избори. Според социолога е недопустимо държавният глава да дава морални оценки за политиците в страната.

"Да не се признава правото на всеки един кабинет да прави грешки, това е безумие. Още тук президентът прекрачи реалните си правомощия... Той си позволи да оттегля доверие от правителство на парламентарна република, което е нонсенс", смята социологът.

Стойчев е на мнение, че чрез изказванията си Плевнелиев се е превърнал от страна в политическия конфлит в пресечна точка на проблемите.

„Поведението му е напълно неадекватно, той изобщо не разбира каква е неговата роля. Вместо да се окаже медиатор в една сложна ситуация, той е полюс“, критикува експертът и допълва: "Затова не бих се учудил, ако първите избори, които ни предстоят, бъдат за нов президент. Този човек в момента представлява най-голямата опасност за демократичния процес у нас".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.09 2013 в 20:47

Вече от всички червени започвам да изисквам логически разсъждения базирани върху доказани факти. Писнало ми е от техните мантри и клетви! Не може непрекъснато да говорят глупости, да хвърлят лъжливи обвинения и по този начин да манипулират обикновените хора. Нито са толкова учени (независимо от измислените им титли и позиции), нито са толкова умни.

01.09 2013 в 09:31

Браво на всички коментиращи!

30.08 2013 в 12:43

Февруари месец, когато Президентът застана зад протестите, никой не го обвини, че разделя нацията, а днес, когато застана зад нашите протести - всички от управляващите, а и защитниците им го обвиняват в това. За мен Президентът е обединител на нацията точно поради причината, че застана и зад февруарските, и зад днешните протести.

29.08 2013 в 13:25

Както се казваше във филма "Покаяние": нашите дела са огромни, другари, затова и грешките ни са огромни.

29.08 2013 в 12:27

Як гръб ще да има мишока за да се изхвърля по такъв начин.
Латерна е той на управляващата безродна въхушка.

29.08 2013 в 11:59

Платените социологически проститутки на БСП да не се обаждат! ОСТАВКА, ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!!!

29.08 2013 в 11:27

Кънчо Стойчев, Кольо Колев все червени плужеци, на които не трябва да се обръща внимание.

29.08 2013 в 11:24

Какъв социолог е г-н Кънчо Стойчев? Какви социологически иследваня го доведоха до горните изводи?

Социология (socius — обществен: λόγος —наука) е наука, която изучава закономерностите на създаването и развитието на социалните системи.

Няма никаква наука в методите на г-н Стойчев, единствено политическа "проституция". Правилното оперделение за работата която извъшва (и за която му плащат) е социоПорнос (socius — обществен: πόρνος —мъжка проститутка). Може и "социоПор" за по-благозучно.

Най-точното определение, което социоПорът г-н Стойчев може да даде за себе си е "Куха фигура". Ирония?

29.08 2013 в 10:59

..."Да не се признава правото на всеки един кабинет да прави грешки, това е безумие"...

Наближават избори и социолози и анализатори взеха да дават заявки за поръчки. Някои са обиколка напред - изпълняват поръчки.

Да се признае правото на едно правителство да прави само грешки не е безумие, стойчев. Това е държавно престъпление.
Освен това, престъпление е да въвеждаш друг човек в заблуждение с цел лична облага, а ти се опитваш да въведеш в заблуждение маса народ. Единственото обстоятелство поради което не си в затвора е че изпълняваш поръчката толкова некадърно, че никой не ти се връзва, даже и тези, които са ти я дали.

Заявката за нови президентски избори е истинска заплаха за демокрацията, освен ако сер Гей не се опитва да установи колко е търпелив народа.

Възможен е и друг сценарий - същия този мазен хамстер да се опитва да прехвърли горещия картоф на някой друг. Почти няма друго обяснение защо това прави само грешки освен умишлено нагнетяване на напрежението.

29.08 2013 в 10:57

Поредната лъжа че депутатите били избрани с повече гласове... хахаха
Абе ако има някой избран мажоритарно с повече гласове отколкото ЦЯЛОТО БСП това е Плевнелиев.
Зорлен ми стана симпатичен Плевнелиев след тия атаки срещу него.