Кънчо Стойчев: Изтощението на протеста роди ескалация

Последна промяна на 25 юли 2013 в 13:51 2041 6

Кънчо Стойчев. Снимка: БГНЕС
Кънчо Стойчев. Снимка: БГНЕС

Изтощението на протеста роди ескалация. В крайна сметка се стигна до рязко увеличение на напрежението. Това заяви по време на дискусия за политическия юли социологът Кънчо Стойчев.

По думите му протестът е логично проявление и дори критерий за всяко демократично общество. Той предупреди обаче, че в последните дни демонстрациите целят да окажат поставят ултиматум на всяка цена.

"Какъв обаче е смисълът на протеста - той е натиск и тук е тънката граница между натиска и рекета, която трябва да се направи", подчерта социологът.

Той коментира още, че хората недоволстват срещу актуализацията на бюджета, но тя е необходима. По думите на Стойчев експремиерът лъже, когато казва, че бюджетът няма нужда от промени. Социологът припомни, че през мандата на ГЕРБ също са се налагали подобни изменения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.07 2013 в 15:47

Кънчо, изтощен е езикът ти от лизане на червени задници, нищо друго :)
Айде у лево!

25.07 2013 в 15:21

Преди да бъде под крилото на Луканов, беше комсомолски секретар във френската гимназия. После се опита да пише пиеси за телевизионния театър, но неуспешно. След това ходеше на ски с Андрей Луканов. Така се получиха нещата. Може би баща му се обръща в гроба. Марко Стойчев /единия брат Мормарев/ - бащата на Кънчо, беше уволнен от редакция "Хумор сатира и забава"на БНР след чешките събития.

25.07 2013 в 15:00

Този приятелски и колегиален кръг - Андрей Райчев, Кънчо Стойчев и Васил Тончев стартираха с "професионалните" си прогнози и анализи още под крилото на Луканов. И това, разбира се, не остана невъзнаградено. Вярно, в първите години на демокрацията манипулациите им вървяха доста успешно, но подцениха интелекта и наблюдателността на хората. Сега, след 23 години, ако искат наистина да им остане поне малко морален образ, би трябвало от професионализма им поне да паднат кавичките.

25.07 2013 в 14:58

"Той коментира още, че хората недоволстват срещу актуализацията на бюджета, но тя е необходима. По думите на Стойчев експремиерът лъже, когато казва, че бюджетът няма нужда от промени."

Кънчо, гледай си социологията. От кога стана специалист по бюджета. От некомпетентност си склонен да минеш през откровена лъжа и обида. Как после да те вземам на сериозно.

25.07 2013 в 14:50

Не разбирам защо представят Кънчо Стойчев като социолог. Той е собственик на голф игрище, който е учил социология. В момента е представител на БСП.

25.07 2013 в 14:15

Кънчо, ти тая граница между смешното и глупавото отдавна си я преминал. Айде моля ти се прибирай се от където си изпълзял за да не те настъпи некой в суматохата.