“Калинки” с катарски дипломи в българските митници

Последна промяна на 11 януари 2013 в 21:40 1754 3

Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС

В момента текат 250 проверки за фалшиви дипломи на митничари. Някои митнически служители дори са ходили да учат чак до Катар, което малко ме съмнява, обяви финансовият министър Симеон Дянков.

Четирима митничари с фалшиви дипломи вече са уволнени през ноември миналата година, съобщава БНТ.

Има някои митничари - не от Свиленград, от други части на страната са, които са учили в Украйна и са получили дипломи. Някои са получили дипломи за магистрати, преди да са получили дипломите си за основното висше, обясни Дянков.

Има една поредица от митничари, които явно толкова обичат да работят за митниците, че са готови да ходят дори и в доста екзотични локации - само и само да получат по няколко дипломи, заяви вицепремиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.01 2013 в 09:35

Че то и сега не е проблем всеки работодател (стига да иска) да провери дали една диплома е издадена от съответния ВУЗ .

12.01 2013 в 08:20

Не става. Ще се окаже че дипломата на дянков също е от такова медресе, и лошо.
Прочее, понеже обичаше да е велик учЕн, ще е съвсем смешно да се види защо е най цитирания в научните среди български икономист, и кой му е бил научен ръководтел. Още по-смешно ще стане, когато се разчуе защо и ръководителят му вече не го цитират.
Понякога спецслужбите и прокуратурите на нормалните държави си вършат работата.

12.01 2013 в 00:21

Ами да вземат най-накрая да направят национална система за регистриране на дипломи. След което да платят на тъй или иначе пиещите кафе лелки от архивите на университетите и училищата да започват да въвеждат, въвеждат, въвеждат в системата, докато изчерпят всичко. В бъдеще "проверките" ще стават мигновено.