Йотова: Може да имаме предсрочни избори и за президент

Георги Савчев 22 юли 2013 в 20:25 4746 57

Илияна Йотова
Илияна Йотова

За съжаление г-н Плевнелиев ще остане в историята с това, че раздели българското общество и че възроди конфронтацията такава, с каквато ние смятахме, че отдавна сме се разделили, заяви пред OFFNews евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Илияна Йотова.

Благодарение на тази конфронтация все повече се засилват и гласовете в обществото за неговата оставка като президент, защото той не е обединител на нацията. Ако вървим в тази посока – с предсрочните избори, за които настояват да бъдат заедно с европейските, може да се наложи да имаме и избори за президент, каза Йотова.

БСП не работи за предсрочни избори за президент, хората започват да работят за тези предсрочни избори и все повече се надигат гласове за неговата оставка. Аз обикалям цялата страна, все повече хората си задават въпроса за неговата роля в протестите в страната в последния един месец. Все повече се чуват гласове за това дали г-н Плевнелиев не изпълнява политическа поръчка в момента с поведението си, твърди евродепутатът.

Засега не виждам основания за предсрочни парламентарни избори. Оставането на този кабинет е функция от неговата работа. В момента правителството изпълнява ангажиментите, за които ние сме спечелили гласовете на българските избиратели, социалните преди всичко ангажименти, допълни Йотова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки