Яне рита срещу бивши кметове

19 март 2013 в 12:46 1466 1

Яне Янев. Снимка: БГНЕС
Яне Янев. Снимка: БГНЕС

На специална пресконференция лидерът на РЗС Яне Янев представи преписки срещу кметове, които ще даде на прокуратурата. Повечето от тях са бивши кметове, а останалите са били в опозиция на ГЕРБ последните 3.5 години.

По думите на Янев става въпрос за сигнали срещу представители на местната власт, наречени от него "кметове феодали", получени в Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта. Янев беше председател на тази комисия в бившето 41-во Народно събрание.

Документите са срещу подалия оставка кмет на Варна Кирил Йорданов, бившите кметове на Разлог - Любен Татарски, на Родопи - Йордан Шишков, кметовете на общините Гърмен, Сатовча, Хаджидимово, Карлово, Каварна, Кюстендил и др. 

Сигналът срещу кмета на Кюстендил Петър Паунов е за груби финансови нарушения. Янев обяви, че в този сигнал фигурира и името на Мая Манолова от БСП. Тя също беше член на парламентарната комисия за борба с корупцията.

„На заседанието на комисията, на която се гледаше този сигнал,  Мая Манолова беше тиха и спокойно, както никога досега”, обяви Янев.

До Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта е подаден сигнал от общински съветници срещу дългогодишния кмет на Каварна Цонко Цонев. Обвиненията са за злоупотреби с европейски пари и нарушаване на решенията на Общинския съвет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews