Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

И Манчестър Юнайтед подкрепят Стилиян

Вероника Шербанова 11 април 2012 в 12:47 1150 0

Манчестър Юнайтед изразиха подкрепата си към Стенли. Снимка: Личен архив
Манчестър Юнайтед изразиха подкрепата си към Стенли. Снимка: Личен архив

Футболистите на Манчестър Юнайтед също подкрепиха борещия се с левкемията Стилиян Петров. Снощи той е получил фланелка, подписана от целия отбор.

„Нещо от момчетата, което дадох на Стилиян, когато отидох да го видя. Всички го подкрепят“, написа снощи Димитър Бербатов в профила си във Фейсбук. Фланелката е с номер 19 и носи името на Стенли. Тя е подписана от играчите на Юнайтед в знак на подкрепа в борбата със страшната болест.

В края на март стана ясно, че дългогодишния капитан на Астън Вила е болен от остра левкемия. Оттогава той беше подкрепен от свои колеги футболисти и хиляди свои фенове, включително в групи в социалните мрежи.

Левкемията слага край на футболната кариера на Петров. „Сега започвам битка за живота си“, заяви преди дни той. Капитанът на националния ни отбор вече е започнал лечението си в Лондон. Според британския специалист в областта Крис Бънс шансовете му за възстановяване са много добри, защото е млад и в много добра физическа форма, въпреки че състоянието му е сериозно.

Стилиян Петров може да стане едно от трите лица на корицата на видео играта FIFA 2013, съобщи информационна агенция „Стандарт“. Останалите двама предложени футболисти са Фабрис Муамба и Ерик Абидал, които се борят с различни необичайни за спортистите болести. Муамба колабира по време на мач и сърцето му беше спряло за повече от час, а на Абидал беше трансплантиран черен дроб след диагноза рак.

Футболните фенове са във възторг от идеята. Според тях това е чудесен начин да се засвидетелства уважение и подкрепа на тримата футболисти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews